Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Κοινοποίηση:

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Η νέα έκθεση παρουσιάστηκε σε σχετική  εκδήλωση, ταυτόχρονα με την επίσημη παρουσίαση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Sebastian Sanchez.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η συνολική προστιθέμενη αξία που δημιούργησε η εταιρεία το 2024 ανήλθε στα 763 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 85% σε σχέση με το 2021. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 0,32% του ΑΕΠ της χώρας, αναδεικνύοντας την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ως μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές παρουσίες στην Ελλάδα.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η πολλαπλασιαστική της επίδραση στην οικονομία: για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς της εταιρείας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 4,9 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία.

Κρίσιμη συμβολή στα δημόσια έσοδα και την απασχόληση

Η συνολική συμβολή στα δημόσια έσοδα για το 2024 ανήλθε στα 764 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,70% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναδεικνύεται έτσι ως στρατηγικός “αιμοδότης” της ελληνικής φορολογικής βάσης.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, η εταιρεία επηρεάζει άμεσα, έμμεσα και επαγόμενα περίπου 37.000 θέσεις εργασίας, παρουσιάζοντας αύξηση άνω του 40% συγκριτικά με το 2021, ενώ περίπου 14.000 νοικοκυριά επωφελούνται άμεσα ή έμμεσα από τη δραστηριότητά της.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην “Έξυπνη Σπορά”, μια νέα πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που έρχεται να στηρίξει το πρώτο και μεγαλύτερο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού στη χώρα, που λειτουργεί η εταιρεία τα τελευταία 16 χρόνια. Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δημιουργείται μια καινοτόμα πλατφόρμα έξυπνης γεωργίας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες-παραγωγούς της εταιρείας να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των καλλιεργειών τους και παράλληλα να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Το αποτύπωμα αυτής της δράσης ενισχύει περαιτέρω τον κοινωνικά υπεύθυνο χαρακτήρα της εταιρείας και αναγνωρίζεται ως πρότυπο καλής πρακτικής στον κλάδο.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Sebastian Sanchez, δήλωσε:

«Τα στοιχεία της φετινής έκθεσης δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας: η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί σήμερα μία ουσιαστική και σταθερή δύναμη στην ελληνική οικονομία. Παράγουμε αξία, ενισχύουμε εισοδήματα, στηρίζουμε νοικοκυριά, και προχωράμε με δέσμευση σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία – Αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα

Η Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου για το 2024 πραγματοποιήθηκε από την ΕΥ και βασίζεται στη διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία Εισροών-Εκροών, ενώ αξιοποιεί τόσο τα εσωτερικά στοιχεία της εταιρείας όσο και δεδομένα από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, προσδίδοντας αξιοπιστία και επιστημονική βαρύτητα στα συμπεράσματα.

Ολόκληρη την έκθεση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Βεργίνα στηρίζει την αγροτική εκπαίδευση με χορήγηση υποτροφίας στην ΑΓΣ

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε (ΒΕΡΓΙΝΑ) στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.

Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Άνοιξε και επίσημα για το κοινό το νησί της Corona στις ακτές της Κολομβίας από την AB InBev

Άνοιξε και επίσημα για το κοινό το «Νησί Corona » από την AB InBev. Η τοποθεσία του νησιού βρίσκεται συμβολικά κοντά στην ακτή της Κολομβίας στα νοτιοδυτικά της Cartagena, ως «σύμβολο της δέσμευσης της επωνυμίας στην εναρμόνιση και επανασύνδεση με τη φύση».

Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.

Η επωνυμία μπύρας ΜΑΜΟΣ αναδεικνύει την έμπρακτη σύνδεση της με το ελληνικό τραπέζι

Η ΜΑΜΟΣ επιστρέφει με μία καμπάνια εμπνευσμένη από την πιο αυθεντική  ελληνική εμπειρία: ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά φαγητά, παγωμένη μπύρα, ατέλειωτες κουβέντες και τον Πέτρο Μάμο να εμφανίζεται τη στιγμή που το πάθος ζητά να μοιραστεί.

Αισιόδοξοι παρά την πολιτική δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι κολοσσοί της ευρωπαϊκής μπύρας

Αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν τροχιά ανάπτυξης παρά την απειλή των δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας της Ευρώπης, έπειτα από τις ικανοποιητικές τους αποδόσεις στο α’ τρίμηνο του 2025.