Έξι χρόνια ζυθοποίησης με αναβίωση της πρώτης της ετικέτας English Bitter γιορτάζει η Alea

Κοινοποίηση:

Με αναβίωση της πρώτης ετικέτας English Bitter γιορτάζει τα έξι χρόνια της στον χώρο της ζυθοποίησης η Alea Brewing Co.. Η ετικέτα έκανε το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival που έλαβε χώρα το διήμερο 21-22 Ιουνίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αυτόν τον Ιούνιο συμπληρώνουμε 6 ολόκληρα χρόνια δημιουργίας, πειραματισμού, ζυθοποίησης και, πάνω απ’ όλα, κοινών στιγμών με όλους εσάς που στηρίξατε το εγχείρημά μας από την πρώτη σταγόνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, προμηθευτές, χονδρέμπορους, μαγαζιά, συνεργαζόμενα στέκια, φίλους, φανς και καταναλωτές που ποτίσατε το δέντρο της Alea όλα αυτά τα χρόνια! Χωρίς εσάς, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί.

Για να γιορτάσουμε, φτιάξαμε ξανά την πρώτη μας μπύρα: την English Bitter!

Ο σκίουρος μας –ήρωας της ετικέτας– προσπαθεί να ανακαλύψει τι ακριβώς κάναμε τότε στο test batch, μα η συνταγή έχει χαθεί στο χρόνο… Εμείς όμως του δώσαμε ένα χεράκι: την επαναδημιουργήσαμε λίγο πιο ώριμη, λίγο πιο έμπειρη, στα 4.5% abv.

Με νότες καραμέλας, χαρακτηριστική βρετανική πικράδα, δροσιστική και ευκολόπιοτη – είναι επίσημα η μπύρα του καλοκαιριού!

Κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου, στο Alea Craft Beer Festival, μαζί με την Αστερόσκονη και την Espina, γιορτάζοντας όχι μόνο τα γενέθλιά μας, αλλά και το θερινό ηλιοστάσιο – τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου!

Το εντυπωσιακό label, γεμάτο χρώμα και ενέργεια, είναι δημιούργημα του χαρισματικού Jon Toussas (Graphic No Jutsu), που αποτύπωσε για ακόμη μια φορά τη δημιουργικότητα και την παιχνιδιάρικη μας διάθεση με τρόπο μοναδικό.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Bud επίσημος χορηγός μπύρας της Μίλαν, εμβαθύνει το αποτύπωμα της στον αθλητισμό η AB InBev

Η Μίλαν και η AB InBev, η κορυφαία ζυθοποιία στον κόσμο από άποψη πωλήσεων, ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η Budweiser θα γίνει ο Επίσημος Συνεργάτης Μπύρας και Περιφερειακός Συνεργάτης των Rosoneri.

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά για το κριθάρι ανακοίνωσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Μπαίνει δυναμικά στο φθινόπωρο με μια νέα Hazy IPA ετικέτα η μικροζυθοποιία Alea Brewing

Έντονα φρουτώδη χαρακτήρα και απαλή πικράδα στο τελείωμα διακρίνουν τη νέα Hazy IPA της Alea Brewing Co. η οποία μπαίνει δημιουργικά στο φθινόπωρο. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας ετικέτας θα πραγματοποιηθεί στο Last Row στο Μαρούσι.

Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.