Μπύρες για όλα τα γούστα παρέχει στους Έλληνες ζυθόφιλους η Μεσσηνιακή Ζυθοποιία

Κοινοποίηση:

Η Μεσσηνιακή Ζυθοποιία (Mani Brewery) δημοσίευσε έναν οδηγό που θα βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέξουν την μπύρα που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις τους, με τις αφιλτράριστες σειρές της Nema και Neda να είναι αυτές που ξεχωρίζουν.

Αναλυτικά το άρθρο της Μεσσηνιακής Ζυθοποιίας έχει ως εξής:

Αν βρίσκεσαι στη Μάνη ή απλώς αναζητάς μια αυθεντική ελληνική εμπειρία μπύρας, η Μεσσηνιακή Ζυθοποιία είναι η απάντηση. Τοποθετημένη στο Νεοχώρι της Δυτικής Μάνης, η τοπική μικροζυθοποιία δημιουργεί μπύρες με χαρακτήρα, αξιοποιώντας το Νερό Ταυγέτου, πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και πάθος για την παράδοση. Οι μπύρες της – με σειρές όπως ΝΕΜΑ και NEDA – είναι αφιλτράριστες, απαστερίωτες, και κάθε γουλιά κουβαλάει τη γεύση της Μάνης.

Τι πρέπει να λάβεις υπόψη όταν επιλέγεις μπύρα

Προσωπικές προτιμήσεις γεύσης

Η επιλογή μπύρας εξαρτάται από το προσωπικό σου γούστο. Αν σου αρέσουν τα φρουτώδη και δροσιστικά προφίλ, μια blonde ale ή μια weiss θα σου ταιριάξουν. Αν προτιμάς έντονη πικράδα και βαθύ άρωμα λυκίσκου, τότε μια I.P.A. είναι για εσένα.

Ale ή Lager;

Οι μπύρες τύπου Ale είναι πιο αρωματικές και συχνά με πιο σύνθετο χαρακτήρα. Αντίθετα, οι Lager είναι δροσιστικές, με καθαρή επίγευση. Στη Μεσσηνιακή Ζυθοποιία θα βρεις και τις δύο κατηγορίες.

Αλκοολικός Βαθμός

Οι μπύρες της Μεσσηνιακής Ζυθοποιίας – Mani Brewery κυμαίνονται από 4,5% έως 5,5%. Αν θες κάτι ελαφρύ και ευκολόπιοτο, διάλεξε τις session ale και lager ετικέτες. Αν πάλι θες κάτι πιο «δυνατό», τότε πήγαινε σε IPA ή weiss.

Εποχή και Περίσταση

Καλοκαίρι σημαίνει δροσιά – δηλαδή lager και blonde. Χειμώνας ή βραδινή έξοδος; Μια πιο έντονη session ale μπύρα θα κάνει το βράδυ σου καλύτερο.

Συνδυασμός με Φαγητό

Ελαφριές μπύρες πάνε με ψάρια, σαλάτες και λευκά κρέατα. Πιο πλούσιες μπύρες όπως η I.P.A. ταιριάζουν με BBQ, πικάντικα και αλλαντικά. Παρακάτω θα δεις αναλυτικά τι ταιριάζει με τι.

Οι Μπύρες της Μεσσηνιακής Ζυθοποιίας – Mani Brewery

Ξανθιά Ale – 4,5% vol

Ανάλαφρη, αφιλτράριστη και γεμάτη γεύση. Αυτή η μπίρα είναι ο ευχάριστος σύντροφος για το ελληνικό καλοκαίρι – απαλή, αρωματική και απόλυτα απολαυστική. Ιδανική για όσους δεν αγαπούν την πικράδα.

Συνδυάζεται με:

  • Πράσινες σαλάτες
  • Ψάρια και θαλασσινά (γαρίδες, καλαμάρι)
  • Λευκά τυριά και μεζέδες

Session Ale – 4,5% vol

Μια μπύρα με αρώματα εσπεριδοειδών, με γενναιόδωρες προσθήκες αμερικανικού λυκίσκου και τριών ειδών βύνης. Εύκολη στο ποτό, ιδανική για πολλές μπύρες στη σειρά.

Συνδυάζεται με:

  • Ψητά λαχανικά και κοτόπουλο
  • Tacos ή πικάντικες μεσογειακές γεύσεις
  • Ελαφριά burgers και finger food

India Pale Ale – 5,5% vol

Έντονη, πικρή και αρωματική. Αμερικανικοί λυκίσκοι της χαρίζουν έντονη πικράδα και πλούσιο άρωμα. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους εκτιμούν μια πιο έντονη εμπειρία craft μπύρας.

Συνδυάζεται με:

  • Πικάντικα φαγητά (ινδικά, ασιατικά)
  • BBQ, burgers και λουκάνικα
  • Ώριμα τυριά (π.χ. blue cheese)

ΝΕΔΑ Lager

Lager – 4,5% vol

Η πιο δροσιστική μπύρα του ζυθοποιείου. Ελαφριά, με πολύ ήπια πικράδα και γεύση που ξεδιψάει. Απόλυτα ευκολόπιοτη.

Συνδυάζεται με:

  • Ψητό ψάρι ή κοτόπουλο
  • Τηγανητά λαχανικά & ελληνικά μεζεδάκια
  • Ποικιλίες τυριών

Weiss – 5,5% vol

Σταρένια μπύρα με φρουτώδη χαρακτήρα. Ήπιες νότες μπανάνας και μάνγκο και μακρά, δροσιστική επίγευση. Μια εξαιρετική επιλογή για καλοκαιρινή απόλαυση.

Συνδυάζεται με:

  • Θαλασσινά και sushi
  • Σαλάτες με φρούτα
  • Πικάντικα λευκά τυριά

Καλαματιανός

Lager – 4,5% vol

Λαμπερό ξανθό χρώμα, πλούσιος αφρός, πιο πολύπλοκο αρωματικό προφίλ από την NEDA Lager. Φρουτώδεις νότες με μια διακριτική πικράδα.

Συνδυάζεται με:

  • Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
  • Ψητό κρέας, γεμιστά, παστίτσιο
  • Τυριά, ελιές και παξιμάδι

Τι μπύρα να επιλέξεις ανάλογα με τα γούστα σου

  • Θέλω κάτι ελαφρύ: NΕΔΑ Lager ή NEMA Blonde
  • Αγαπώ τα φρουτώδη αρώματα: ΝΕΜΑ Blonde ή ΝΕΔΑ Weiss
  • Θέλω έντονη μπύρα, με πικράδα NEMA I.P.A.
  • Μου αρέσουν οι ελαφριές αλλά αρωματικές μπύρες: NEMA Session Ale
  • Θέλω μπύρα που να ταιριάζει με όλα: Καλαματιανός ή ΝΕΔΑ Lager

Συχνές Ερωτήσεις

Πού βρίσκεται η Μεσσηνιακή Ζυθοποιία – Mani Brewery;

Στο Νεοχώρι της Δυτικής Μάνης, κοντά στην Καρδαμύλη.

Ποιες μπύρες παράγει;

Οι σειρές ΝΕΜΑ (Blonde, Session Ale, IPA) και NEDA (Lager, Weiss), συν την ειδική lager Καλαματιανός.

Ποια είναι η πιο ελαφριά μπύρα;

Η Νeda Lager, με ουδέτερο γευστικό προφίλ και πολύ εύκολη στο ποτό.

Ποια έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ;

Οι ΝΕΜΑ IPA και ΝΕΔΑ Weiss, με 5,5% αλκοόλ.

Μπορώ να επισκεφθώ τη ζυθοποιία;

Ναι! Είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 10:00 π.μ. έως τις 23:00 μ.μ. και την Κυριακή από τις 11:00 π.μ. έως τις 23:00 μ.μ. και γίνονται tour κατόπιν συνεννόησης.

Η Μεσσηνιακή Ζυθοποιία – Mani Brewery έχει φέρει την καρδιά της Μάνης σε κάθε μπουκάλι. Είτε προτιμάς ελαφριές, δροσιστικές μπύρες είτε πιο αρωματικές και πικρές επιλογές, σίγουρα θα βρεις την μπύρα που ταιριάζει στο δικό σου γούστο. Δοκίμασέ τες, σύστησέ τες σε φίλους, και κυρίως – απόλαυσε την εμπειρία.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι καταναλωτές της γενιάς Gen Z οδηγούν την άνθιση των μη αλκοολούχων ετικετών

Οι μη αλκοολούχες ετικέτες συνεχίζουν να βλέπουν σημαντική ανάπτυξη εντός του 2025, σύμφωνα με στοιχεία της κορυφαίας εμπορικής ένωσης μπύρας της Αμερικής, Beer Institute, με τους καταναλωτές της γενιάς Gen Z να είναι αυτοί  που φαίνεται να τις έχουν αγκαλιάσει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Στα 31,2 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία της παγκόσμιας αγοράς Craft μπύρας ως το 2035

Στα 31,196 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας μέχρι και το 2035 σύμφωνα με νέα μελέτη της ερευνητικής εταιρείας Market Research Future. Στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, η εν λόγω βιομηχανία αναμένεται να τρέξει με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2,85%.

Προτεινόμενα

Διπλωματικές αρχές του ECDC Club υποδέχθηκε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η εξωστρέφεια

Πολυμελή αντιπροσωπεία εμπορικών ακολούθων και διπλωματικών αρχών-μελών του ECDC Club από διάφορες χώρες υποδέχθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Στόχος της επίσκεψης ήταν η υποστήριξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές.

Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.