Με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι η νέα ετικέτα της ζυθοποιίας Αναστασίου «Ζεία»

Κοινοποίηση:

Την νέα της ετικέτα «Ζεία» λάνσαρε η Ζυθοποιία Αναστασίου, λίγο καιρό μετά από την ανακοίνωση της νέας της βαυαρικής «Helles» με όνομα «Λεμονέα», που αποκάλυψε ειδικά για το 4ο Peloponnese Beer Festival, μαρκάροντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό κλείσιμο στο φετινό καλοκαίρι από το «μεγαλύτερο μικρό ζυθοποιείο» του Χαλανδρίου.

Πρόκειται για μια ελαφριά τραγανή, αρωματική και πικρή IPL, περιεκτικότητας 4,6% IBV με λυκίσκους «Cascade», «Ekuanot» και «El dorado» και βασικό πρωταγωνιστή τις νιφάδες καλαμποκιού που συνδυάζονται με εκλεκτές βύνες.

Η ονομασία της νέας μπύρας της ζυθοποιίας Αναστασίου, έχει μακρά ιστορία, αφού προέρχεται από το δημητριακό ζεία (γνωστού και ως ζειά ή ζέα) που συναντάται σε πλήθος αρχαίων κειμένων, και παραπέμπει στο καλαμπόκι. Η πρώτη εμφάνιση της σε κείμενο χρονολογείται ήδη από την εποχή του Ομήρου, αφού συναντάται στην Οδύσσεια, όπου σε συνδυασμό με το άσπρο κριθάρι χρησιμοποιείται ως τροφή των αλόγων(ραψ. δ, στ. 41, «πὰρ δ᾿ ἔβαλον ζειάς, ἀνὰ δὲ κρῖ λευκὸν ἔμιξαν»).

Η μικροζυθοποιία κρύβει μια ιδιαίτερη ιστορία, αφού ο ιδιοκτήτης της, Φώτης Αναστασίου ξεκίνησε την ενασχόληση του στον χώρο της μπύρας, μέσω της μικρής παμπ, Local Pub, στο Χαλάνδρι, με τη ζυθοποιία να ακολουθεί επτά χρόνια αργότερα, ακριβώς δίπλα στο μαγαζί που από την πρώτη στιγμή στήριξε έμπρακτα της ελληνικές craft μπύρες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Στα 446 κιλά με 10% πρωτεΐνη οι μέσες αποδόσεις στο κριθάρι της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε

Ποιοτικά άριστο και με καλές αποδόσεις -παρά την παρατεταμένη ανομβρία- είναι φέτος το βυνοποιήσιμο κριθάρι που παρέλαβε συμβολαιακά η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., με τον απολογισμό της εταιρείας να κάνει λόγο για εξαιρετική πρώτη ύλη παρά την δύσκολη καλλιεργητική περίοδο (2023/24) .