Aφορμή για δοκιμή νέων ετικετών και γεύσεων παρέχει η παγκόσμια ημέρα μπύρας την 1η Αυγούστου

Κοινοποίηση:

Όπως κάθε χρόνο η πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας. Φέτος το αγαπημένο ποτό των καταναλωτών γιορτάζει την πρώτη ημέρα του Αυγούστου και δίνει την ιδανική αφορμή στους καταναλωτές να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ετικέτες.

Είτε κάποιος προτιμά τις lager, τις φρουτώδεις IPA, τις πιο τολμηρές stout κτλ. υπάρχει ένα είδος μπύρας  για όλα τα γούστα. Η παγκόσμια ημέρα μπύρας δημιουργήθηκε το 2007 από τον Jesse Avshalomov και έκτοτε σταδιακά εξελίχθηκε σε παγκόσμιο εορτασμό, στον οποίο συμμετέχουν ακόμα και οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες παγκοσμίως.

Ο εισηγητής της Παγκόσμιας Ημέρας Μπύρας προτείνει στους απανταχού λάτρεις του ζύθου να γιορτάσουν δοκιμάζοντας κάποια από τις παρακάτω δράσεις:

  • Συμμετοχή σε κάποια δοκιμή γευσιγνωσίας μπύρας.
  • Παρασκευή beer bread.
  • Συμμετοχή σε κάποιο διαδικτυακό quiz που θα βοηθήσει στην επιλογή της επόμενης μπύρας που θα δοκιμάσεις.
  • Λήψη συμβουλών από κάποιων bartender προκειμένου να σε καθοδηγήσει βάσει των γεύσεων που προτιμάς.
  • Επίσκεψη σε κάποια ζυθοποιία, δοκιμή των ετικετών της και γνωριμία με τις ετικέτες της.
Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Bud επίσημος χορηγός μπύρας της Μίλαν, εμβαθύνει το αποτύπωμα της στον αθλητισμό η AB InBev

Η Μίλαν και η AB InBev, η κορυφαία ζυθοποιία στον κόσμο από άποψη πωλήσεων, ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η Budweiser θα γίνει ο Επίσημος Συνεργάτης Μπύρας και Περιφερειακός Συνεργάτης των Rosoneri.

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

Στα 31,2 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία της παγκόσμιας αγοράς Craft μπύρας ως το 2035

Στα 31,196 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας μέχρι και το 2035 σύμφωνα με νέα μελέτη της ερευνητικής εταιρείας Market Research Future. Στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, η εν λόγω βιομηχανία αναμένεται να τρέξει με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2,85%.

Με μια επετειακή sour ale ετικέτα γιορτάζει τα 8 χρόνια λειτουργίας της η Noctua

Με μια επετειακή ξινοδροσιστική sour ale με περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% γιορτάζει τα 8 χρόνια λειτουργίας της η μικροζυθοποιία Noctua. Παρότι τα γενέθλια της έχουν παρέλθει εδώ και κάποιους μήνες, η νέα ετικέτα της αθηναϊκής μικροζυθοποιίας δικαιώνει και με το παραπάνω τον χρόνο που χρειάστηκε για τη δημιουργία της.