Σε δημιουργικό κλίμα η νομαδική μικροζυθοποιία Seven Island μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:

Σε δημιουργικό κλίμα βρίσκεται η νομαδική μικροζυθοποιία από την Κέρκυρα, Seven Island Brewery, απευθείας μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, από την οποία αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες με την συμμετοχή της σε πλήθος εκδηλώσεων, και που αναμένεται να γεννήσει νέες ετικέτες σε συνεργασία με παραγωγούς από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μέχρι, όμως, να εμφανιστούν οι καρποί της παρουσίας της Seven Island στην Αμερική, η μικροζυθοποιία δεν μένει στάσιμη, αλλά συνεχίζει να βαδίζει στα δημιουργικά μονοπάτια που την χαρακτηρίζουν. Το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου η νομαδική ζυθοποιία παρευρέθηκε στο φεστιβάλ «Putja Paroda» στο Βίλνιους της Λιθουανίας, προσθέτοντας στην φαρέτρα της ακόμα μια παρουσία σε διεθνείς εκδηλώσεις και αποδεικνύοντας πως αποτελεί μια διόλου ευκαταφρόνητη δύναμη στην εγχώρια craft σκηνή και όχι μόνο.

Τις δημιουργικές διαθέσεις της ζυθοποιίας αποδεικνύει και η συνεργασία της με την βασκική παραγωγό μπύρας Basqueland Brewing, για την παραγωγή της ετικέτας «La Isla Bonita Triple IPA», μιας αρκετά δυνατής μπύρας με περιεκτικότητα 10% ABV και λυκίσκους el dorado, nelson cgx και motueka cgx. Η νέα διεθνών προδιαγραφών συνεργασία της μικροζυθοποιίας χαρακτηρίζεται από τα έντονα αρώματα φρούτων (ώριμου μάνγκο, σταφυλιών, ανανά) που σε συνδυασμό με τις νότες πεύκου και πικράδας συνθέτουν μια μπύρα με ισορροπημένο σώμα, πλούσιο σώμα και σύνθετο γευστικό προφίλ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Διατηρεί τα «σκήπτρα» ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας η Corona Extra

Η Corona Extra διατηρεί τα σκήπτρα της ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας και το 2025 σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας Brand Finance. Όπως και πέρυσι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Heineken και Budweiser. Κατά την Brand Finance η αθροιστική αξία επωνυμίας των 50 πολυτιμότερων παραγωγών μπύρας το 2025 ανέρχεται σε 101,6 δισ. ευρώ.

Μείωση εκπομπών άνθρακα 19% την τελευταία 6ετία πέτυχε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Πιστή στον Εταιρικό της Σκοπό να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσιεύει την Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2024, αναδεικνύοντας την πρόοδό και τα αποτελέσματά της στους τρεις πυλώνες ESG: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση. Σε μία χρονιά αυξημένων προκλήσεων για τον κλάδο, ο απολογισμός επιβεβαιώνει τη διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και αναδεικνύει τη δέσμευσή της να λειτουργεί με υπευθυνότητα, συνέπεια και μακροπρόθεσμη προοπτική, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Πήραν «φωτιά» τα καζάνια στο νέο ζυθοποιείο της μυτιληνιάς μικροζυθοποιίας Sigri Brewery

Τη νέα της weiss ετικέτα Witty λάνσαρε η μικροζυθοποιία Λέσβου, Sigri Brewery. H ολοκαίνουργια ετικέτα παράγεται και συσκευάζεται εξ ολοκλήρου στο νεοσύστατο ζυθοποιείο της Sigri στη Μυτιλήνη και αποτελεί ωδή στη γεωλογική και παλαιοντολογική ιστορία της Δυτικής Λέσβου. Στην έμπνευση της ετικέτας συνέβαλε και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Προτεινόμενα

Ο Mythos χορηγός των μεγαλύτερων και πολυαναμενόμενων μουσικών φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου

Ο Mythos, το αγαπημένο νεανικό brand μπύρας, συμμετείχε στα μεγαλύτερα μουσικά events του Σεπτεμβρίου, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές μουσικές

Νέα τριλογία ετικετών Wild Ale αποκάλυψε η μικροζυθοποιία Seven Island Brewery

Πέντε χρόνια μετά από την πρώτη της Wild Ale η μικροζυθοποιία Seven Island ανακοίνωσε την νέα της τριλογία «The Forbidden Eden». Η πρώτη ετικέτα της τριλογίας είναι μια μπύρα που ωριμάζει επί 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και διακρίνεται από αρώματα και γεύση αγριοκέρασου και βατόμουρου, τα οποία δίνουν στην ετικέτα το χαρακτηριστικό της ρουμπινί χρώμα. Η δυνατή ετικέτα έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 7,5%.

Next best thing στις εναλλακτικές πρωτεΐνες οι ζύµες της µπύρας

Στο συνεχώς εξελισσόµενο τοπίο των plant-based προϊόντων και στη δύσκολη πρόκληση της ανάπτυξης φυσικών προϊόντων µε ελάχιστη επεξεργασία και χωρίς τη χρήση επιβλαβών προσθέτων, η µαγιά µπύρας εµφανίζεται ως ένα πανίσχυρο εργαλείο για τη δηµιουργία νέων πρωτεϊνικών επιλογών, που έρχονται όχι µόνο να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά κρέατα και γαλακτοκοµικά προϊόντα, αλλά να ενσωµατωθούν µε επιτυχία σε προϊόντα αρτοποιίας αντικαθιστώντας ακόµα και τα αυγά.

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω