Χαμηλές πτήσεις για την Carlsberg στο α’ εξάμηνο 2025

Κοινοποίηση:

Η Carlsberg δεν πέτυχε τους στόχους της για τα εξαμηνιαία κέρδη και τον όγκο πωλήσεων. Παράλληλα, ο κολοσσός της μπύρας προειδοποίησε ότι δεν αναμένει βελτίωση του καταναλωτικού περιβάλλοντος για το υπόλοιπο του 2025.

Τα λειτουργικά κέρδη του α’ εξαμήνου για την Carlsberg ανήλθαν σε 970 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για 980 εκατομμύρια ευρώ.

Η πιο πρόσφατη έκθεση της τρίτης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο – μετά την Anheuser-Busch InBev και την Heineken – έγινε δεκτή με παρόμοιο πεσιμισμό με εκείνες των ανταγωνιστών της τις τελευταίες εβδομάδες, βλέποντας τις μετοχές της να πέφτουν.

Αν και η Carlsberg, που παράγει μεταξύ άλλων τις Kronenbourg 1664, Tuborg και Somersby, αύξησε το κατώτατο όριο των ετήσιων προβλέψεων για τα κέρδη, αυτό δεν αντιστάθμισε την χαμηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 2,3% το πρώτο εξάμηνο και τη μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 1,7%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, ανέφερε σε δηλώσεις του στον τύπο ότι η απόδοση της ζυθοποιίας ήταν ισχυρή σε μια δύσκολη χρονιά και ότι αναμενόταν ελαφρώς καλύτερη αύξηση του όγκου πωλήσεων στο δεύτερο εξάμηνο.

Ωστόσο, δεν ήταν αισιόδοξος όσον αφορά τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίες περιορίστηκαν από τις αυξήσεις των τιμών και την αβεβαιότητα, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα αλλάξει καθώς προχωράμε στο δεύτερο εξάμηνο».

Οι μεγάλες ζυθοποιίες αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες όπως η μειωμένη ζήτηση, οι επιπτώσεις των αμερικανικών δασμών και οι κακές καιρικές συνθήκες, ενώ οι χαμηλές επιδόσεις ή οι προσδοκίες όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης.

Η Carlsberg αναμένει πλέον η ετήσια αύξηση των λειτουργικών κερδών της να κυμανθεί μεταξή 3-5%, σε σύγκριση με τις προβλέψεις 1% έως 5% που είχε δημοσιεύσει προηγουμένως. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Edward Mundy, αναλυτή της εταιρείας Jefferies, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 4%, οπότε αυτή η αλλαγή δεν είχε σημαντική επίδραση.

Πληροφορίες από ESM Magazine

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Από ιδέα σε premium craft επωνυμία εξελίχθηκε η Πατρινή Ammousa

Η Πατρινή επωνυμία μπύρας Ammousa ξεκίνησε το ταξίδι της στην ελληνική craft σκηνή το 2016 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο της μπύρας της χώρας μας. Παρακάτω ακολουθούν λίγα λόγια για την επωνυμία μπύρας του Γιώργου Ντάνου όπως εμφανίζονται σε πρόσφατο άρθρο που αναρτήθηκε στη σελίδα της.

Αυγουστιάτικες Beer Stories που ταιριάζουν γάντι με ήλιο, παρέα και ήρεμη θάλασσα

Ενα ξεχωριστό, καλοκαιρινό αφιέρωμα με τίτλο «Beer Stories» ετοίμασε η ομάδα του Beer & Brunch. Άλλωστε καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ήλιος, θάλασσα… και φυσικά παγωμένη μπύρα με την ελληνική ζυθοποιία -και την craft σκηνή στην πρώτη γραμμή- να έχει γνωρίσει εντυπωσιακή άνθιση, παρουσιάζοντας νέα αρώματα, ιδιαίτερα στυλ και τολμηρές γευστικές προτάσεις. Την ίδια στιγμή, που οι μεγάλες ελληνικές ζυθοποιίες συνεχίζουν να στηρίζουν διαχρονικές αξίες που αγαπήθηκαν από γενιές.

Προτεινόμενα

Mε επένδυση 2,4 εκατ. αλλάζει πίστα η μικροζυθοποιία Valia Calda

Έτοιµη να βάλει τις βάσεις, που θα της επιτρέψουν να αλλάξει… πίστα και να εξελιχθεί σε έναν ουσιαστικό «παίκτη» στην εγχώρια αγορά της craft µπύρας, µε βλέψεις και για παρουσία στο εξωτερικό, εµφανίζεται η µικροζυθοποιία Ιωαννίνων «Valia Calda». Καταλύτη για τη µετεξέλιξη της ηπειρώτικης µικροζυθοποίας, που µέχρι και σήµερα ακολουθεί πορεία ζυθοποιού… νοµά, αξιοποιώντας, για την παραγωγή της µπύρας της, τις εγκαταστάσεις τρίτου, αναµένεται ότι θα αποτελέσει η απόκτηση ιδιόκτητου µικροζυθοποιείου.