Η νέα pumpkin ale της Ζυθοποιίας Αναστασίου ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στις 31 Οκτωβρίου στο μπαρ Bluegrass στο Κορωπί.
Όπως είθισται, η νέα δημιουργία της Ζυθοποιίας Αναστασίου για το Haloween είναι ένας αφροζύμωτος ζύθος με κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια bourbon Μαδαγασκάρης, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ με περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2 ABV.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος να σας παρουσιάσουμε την νέα συνταγή του εποχιακού ζύθου «Χθόνιος», από το αγαπημένο Bluegrass 1730.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ζυθοποιήσαμε έναν αφροζύμωτο ζύθο με κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια bourbon Μαδαγασκάρης, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ με 5,2% ABV.
Η γιορτή του Halloween μοιάζει αρκετά με τις «δικές» μας Απόκριες, αλλά έχει έναν σαφώς πιο μυστικιστικό και μακάβριο χαρακτήρα. Η λέξη προέρχεται από το All-hallow-even, δηλαδή την παραμονή του “All Hallows’ Day” ή All Saints’ Day (κάτι σαν τους «δικούς» μας Άγιους Πάντες) που είναι την 1η Νοεμβρίου, ενώ ως γιορτή το Halloween συνδέεται άμεσα με την υπερφυσική δραστηριότητα και την επικοινωνία με τους νεκρούς.
Πιστεύεται ότι οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σ’ ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα. Τη γιορτή έφεραν στην Αμερική, Ιρλανδοί μετανάστες κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα.
Σήμα κατατεθέν της γιορτής δεν είναι άλλο από την κολοκύθα, η οποία σκαλίζεται με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και λειτουργεί ως αυτοσχέδιο… φανάρι. Το έθιμο της κολοκύθας ξεκίνησε από την Σκωτία και την Ιρλανδία, όπου πολλές οικογένειες για να γιορτάσουν το Halloween, σκάλιζαν τις κολοκύθες ώστε να μοιάζουν με ανθρώπινα πρόσωπα και τις τοποθετούσαν στην είσοδο του σπιτιού τους όταν βράδιαζε.
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου λοιπόν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κορωπί…σας περιμένουμε όλες και όλους!!!








