Πρώτη η Καλιφόρνια στις IPA στους «Ολυμπιακούς αγώνες της μπύρας»

Κοινοποίηση:

Τα «πρωτεία» στις IPA κατέχει η ηλιόλουστη πολιτεία της Καλιφόρνια αφού πέντε από τα οχτώ βραβεία στις κατηγορίες IPA του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπύρας πήγαν σε δικές της ετικέτες.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπύρας έχει καθιερωθεί στο νου πολλών ως «Οι Ολυμπιακοί αγώνες της μπύρας». Πρωτοξεκίνησε το 1996 και πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ένωση Ζυθοποιών (Brewers Association), που απαρτίζεται από περισσότερους από 5.400 παρασκευαστές μπύρας. Τη φετινή άνοιξη στις 24 Απριλίου, ειδικοί της μπύρας από 26 χώρες συναντήθηκαν στο Las Vegas για να αποφασίσουν ποιες ετικέτες θα διακρίνονταν.

Οι IPA παραμένουν το πιο δημοφιλές στυλ παρασκευής μπύρας στο φετινό διαγωνισμό, αφού οι περισσότερες συμμετοχές και οι τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες ήταν σε στυλ IPA. Φαίνεται λοιπόν ότι η πικρή αίσθηση που αφήνουν αυτές οι μπύρες συνεχίζει και συναρπάζει τους φίλους της μπύρας.

Εφόσον οι μπύρες IPA συνεχίζουν να εξελίσσονται και να επαναπροσδιορίζονται οι κριτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπύρας αποφάσισαν να ανταμείψουν το χρυσό σε οχτώ διαφορετικές κατηγορίες Indian Pale Ale (IPA).

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στους νικητές κάθε κατηγορίας.

  • Juicy or Hazy India Pale Ale: Beezer — Old Irving Brewing Company, Chicago, Illinois.
  • Hazy Imperial India Pale Ale: Jimmy Buffet Ruined My Life — Swells’a Brewing Beer Company, Kill Devil Hills, North Carolina.
  • American-Style India Pale Ale: High 6 — Highland Park Brewery, Los Angeles, California.
  • Experimental India Pale Ale: Kross IPA — Cervecería Kross, Santiago, Chile.
  • Imperial India Pale Ale: Chance Favors the Prepared Mind — Green Cheek Beer Company, Orange, California.
  • New Zealand-Style India Pale Ale: Wannabe Wallaby — Riip Beer Company, Huntington Beach, California.
  • Session India Pale Ale: Micro Blaster — Shred Beer Company, Rocklin, California.
  • West-Coast Style India Pale Ale: Western Standard Time — ISM Brewing & Kitchen, Long Beach, California.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι περιμένουμε να δούμε πληθώρα συμμετοχών IPA στο μεγάλο Αμερικανικό φεστιβάλ μπύρας που θα λάβει μέρος στο Ντένβερ του Κολοράντο στις 10-12 Οκτωβρίου και που διοργανώνει η Ένωση Ζυθοποιών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

H συλλεκτική Believers Brew λέει «ευχαριστώ» Jürgen Klopp

Για να σηματοδοτήσει την αποχώρηση του θρυλικού προπονητή της Liverpool FC, Jürgen Klopp, η Carlsberg συνεργάστηκε με την ERDINGER Weissbräu κυκλοφορούν μια εορταστική μπύρα περιορισμένης έκδοσης – μία για κάθε επίσημο παιχνίδι που ήταν επικεφαλής των «κόκκινων».

Φιλοξενία και γεύση στην αιώνια pub της Αθήνας

∆ιακριτικό αλλά εκεί, απέναντι από το Χίλτον, το Red Lion είναι ένα από τα λίγα σηµεία στον πλανήτη, στα οποία έχουν καθίσει Αµερικανοί και Σοβιετικοί διπλωµάτες να πιούν την µπύρα τους.