Στις 20 πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα συγκαταλέγεται η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Κοινοποίηση:

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης A.E. (ΖΜΘ), αναδείχθηκε σε μία από τις 20 πιο δυναμικές εταιρείες στην Ελλάδα, κατακτώντας τον τίτλο “Growth Pioneer” στο θεσμό Growth Awards 2025. Η διάκριση αυτή, που απονέμεται από την Eurobank και την Grant Thornton, επιβεβαιώνει τη συνεχή ανάπτυξη και την ισχυρή παρουσία της ΖΜΘ στον κλάδο της ζυθοποιίας.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή, διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και αναγνωρίζεται για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, όπως η μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ και το τσάι TUVUNU. Με περισσότερα από 28 χρόνια παρουσίας, η εταιρεία αποτελεί πρωτοπόρο δύναμη στην ελληνική ζυθοποιία, έχοντας επενδύσει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας, την καθετοποίηση της παραγωγής μέσω του πρώτου ελληνικών συμφερόντων βυνοποιείου και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.

Η διάκριση αυτή υπογραμμίζει τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2023, με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 30,6 εκατομμύρια ευρώ, EBITDA 5,5 εκατομμύρια ευρώ και προ φόρων κέρδη 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Η επιτυχία της ΖΜΘ δεν περιορίζεται μόνο στην εγχώρια αγορά. Με εξαγωγές προϊόντων σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Κύπρο, καθώς και βύνης σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, η εταιρεία αποδεικνύει ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της ΖΜΘ, κ. Νικόλαος Μπήλιος, δήλωσε: “Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της ομάδας μας και της προσήλωσής μας στο όραμά μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ποιότητα, την καινοτομία και τους ανθρώπους μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας”.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025, στην αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητας. Ο θεσμός των Growth Awards, που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, αναγνωρίζει επιχειρήσεις που διακρίνονται για την οικονομική τους απόδοση, την καινοτομία και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Νέα εκδοχή για την πειραματική «Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε μη αλκοολούχες και παραδοσιακές ετικέτες για να κερδίσουν τους καταναλωτές

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Προτεινόμενα

Διαχρονική στήριξη του έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College από την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Στο Βέλγιο ο ναός της µπύρας

Έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 20.000 επισκέπτες στους τέσσερις μήνες της λειτουργίας του, το μουσείο Belgian Beer World προσφέρει μια πλούσια διαδραστική εμπειρία για την κουλτούρα της μπύρας.

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουνίου, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Βεργίνα στηρίζει την αγροτική εκπαίδευση με χορήγηση υποτροφίας στην ΑΓΣ

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε (ΒΕΡΓΙΝΑ) στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό, χορηγός στο 6ο AXD Film Festival

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης απέδειξε για ακόμα μια φορά την έμπρακτη στήριξη της στον πολιτισμό και την τέχνη, όντας χορηγός του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξανδρούπολης που έλαβε χώρα μεταξύ 13 και 16 Ιουνίου.