Αθήνα και Βόλος ενώνουν τις δυνάμεις τους για το λανσάρισμα της νέας συνεργατικής ετικέτας Φόλος

Κοινοποίηση:

Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Βόλος, ή αλλιώς μικροζυθοποιία Αναστασίου, Paragon Brewery και Local Streets ένωσαν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή της νέας συνεργατικής ετικέτας Φόλος.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακή «Rauchnier» με γερμανικές βύνες Weyermann Beech Smoked Barley Malt και συνδυασμό τεσσάρων ειδικών βυνών που προσδίδουν ένα χάλκινο χρώμα με πλούσιο κρεμώδη αφρό, αρώματα καπνιστού ξύλου και 5,9% ABV.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το λανσάρισμα της νέας ετικέτας έχει ως εξής:

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την νέα μας συνεργατική συνταγή “Φόλος”.

Ένα παραδοσιακά γερμανικό είδος ζύθου με μακρά ιστορία, ένας απολαυστικός καπνιστός βυθοζύμωτος ζύθος.

Οι ζυθοποιοί μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα στέγνωναν τα σιτηρά που χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή ζύθου τους ζεσταίνοντάς τα πάνω από φωτιά (και κατ’ επέκταση καπνό). Αυτό άλλαξε όμως στις 23 Ιουλίου του 1635 όταν ο Sir Nicholas Halse, ένας εφευρέτης από την Κορνουάλη, δημιούργησε τον πρώτο κλίβανο που τροφοδοτούνταν με καύσιμα και είχε την ικανότητα να στεγνώνει σιτηρά χωρίς να έρχονται σε απευθείας επαφή με τον καπνό και την φωτιά.

Οι ζυθοποιίες αρχικά σε Αγγλία και Γερμανία αλλά και μετέπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη αγκάλιασαν την πατέντα του, με αποτέλεσμα το είδος καπνιστού ζύθου να οδηγείται σιγά σιγά στο περιθώριο, φθάνοντας σχεδόν στην ολοκληρωτική εξάλειψή του.

Μια μικρή βαυαρική πόλη όμως που αριθμεί σήμερα μόλις λίγους περισσότερους από 80.000 κατοίκους, αντιστάθηκε. Η Bamberg, ελληνιστί Βαμβέργη, διέθετε τέσσερεις ζυθοποιίες που παρήγαγαν αποκλειστικά καπνιστό ζύθο. Αυτές ήταν η Polarbär που έκλεισε κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, η Greifenklau που υπάρχει μέχρι και σήμερα αλλά σταμάτησε να παράγει καπνιστές μπίρες από τα ‘70s και φυσικά η Spezial και η εμβληματική Schlenkerla.

Έτσι κι εμείς χρησιμοποιήσαμε γερμανικές βύνες Weyermann Beech Smoked Barley Malt με συνδυασμό τεσσάρων ειδικών βυνών που προσδίδουν ένα χάλκινο χρώμα με πλούσιο κρεμώδη αφρό, αρώματα καπνιστού ξύλου και 5,9% ABV. Η δική μας εκδοχή μιας παραδοσιακής “Rauchbier”.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Διατηρεί τα «σκήπτρα» ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας η Corona Extra

Η Corona Extra διατηρεί τα σκήπτρα της ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας και το 2025 σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας Brand Finance. Όπως και πέρυσι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Heineken και Budweiser. Κατά την Brand Finance η αθροιστική αξία επωνυμίας των 50 πολυτιμότερων παραγωγών μπύρας το 2025 ανέρχεται σε 101,6 δισ. ευρώ.

Μείωση εκπομπών άνθρακα 19% την τελευταία 6ετία για Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Πιστή στον Εταιρικό της Σκοπό να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσιεύει την Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2024, αναδεικνύοντας την πρόοδό και τα αποτελέσματά της στους τρεις πυλώνες ESG: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση. Σε μία χρονιά αυξημένων προκλήσεων για τον κλάδο, ο απολογισμός επιβεβαιώνει τη διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και αναδεικνύει τη δέσμευσή της να λειτουργεί με υπευθυνότητα, συνέπεια και μακροπρόθεσμη προοπτική, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Δράσεις προώθησης υπεύθυνης κατανάλωσης από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Σε ενεργές δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ σε μεγάλα μουσικά events του καλοκαιριού προχώρησε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχοντας ως όχημα την μη αλκοολούχα Mythos 0.0%. 

Προτεινόμενα