Συνταγή αποκλειστικά για το Oktoberfest από τη Ζυθοποιία Αναστασίου

Κοινοποίηση:

Ζυθοποιημένη αποκλειστικά για το Oktoberfest και εμπνευσμένη από την βαυαρική πόλη Βαμβέργη (ή αλλιώς Μπάμπεργκ) είναι η νέα συνταγή της Ζυθοποιίας Αναστασίου.

Η «Καπνιά» όπως ονομάζεται η νέα βυθοζυμωτή συνταγή με 100% καπνιστές βύνες της μικροζυθοποιίας Αναστασίου έχει ένα ιδιαίτερο καπνιστό χαρακτήρα με μόλις 4,5% περιεκτικότητα αλκοόλ, και οφείλει το όνομα της στη μαύρη στάχτη που εναποτίθεται σε διάφορες επιφάνειες (τοίχους, καπνοδόχους) που παράγεται από την ατελή καύση των καύσιμων ουσιών.

Παρακάτω ακολουθεί η ιστορία πίσω από την «Καπνιά» όπως την περιγράφει η Ζυθοποιία Αναστασίου:

Οι ζυθοποιοί μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα στέγνωναν τα σιτηρά που χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή ζύθου ζεσταίνοντάς τα πάνω από φωτιά (και κατ’ επέκταση καπνό). Αυτό φυσικά είχε ως αποτέλεσμα έναν καπνιστό χαρακτήρα.

Αυτό άλλαξε στις 23 Ιουλίου του 1635 όταν ο Sir Nicholas Halse, ένας εφευρέτης από την Κορνουάλη, δημιούργησε τον πρώτο κλίβανο που τροφοδοτούνταν με καύσιμα και είχε την ικανότητα να στεγνώνει σιτηρά χωρίς να έρχονται σε απευθείας επαφή με τον καπνό και την φωτιά.

Οι ζυθοποιίες αρχικά σε Αγγλία και Γερμανία αλλά και μετέπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη αγκάλιασαν την πατέντα του, με αποτέλεσμα οι καπνιστές συνταγές ζύθου να οδηγούνται σιγά σιγά στο περιθώριο, φθάνοντας σχεδόν στην ολοκληρωτική εξάλειψή τους.

Μια μικρή βαυαρική πόλη όμως που αριθμεί σήμερα μόλις λίγους περισσότερους από 80.000 κατοίκους, αντιστάθηκε. Η Βαμβέργη, διέθετε τέσσερεις ζυθοποιίες που παρήγαγαν αποκλειστικά καπνιστές μπίρες και έχουν διατηρήσει μέχρι και σήμερα την παράδοση ζωντανή.

Η καπνιά είναι η μαύρη στάχτη που εναποτίθεται σε διάφορες επιφάνειες (τοίχους, καπνοδόχους), που παράγεται από την ατελή καύση των καύσιμων ουσιών. Έτσι ονομάσαμε την νέα μας βυθοζύμωτη συνταγή που ζυθοποιήθηκε με 100٪ καπνιστές βύνες και έχει ένα ιδιαίτερο καπνιστό χαρακτήρα με μόλις 4,5% ABV.

Ένα αυθεντικά παραδοσιακό γερμανικό είδος ζύθου, η νέα μας συνταγή, «Καπνιά» σας περιμένει να την ανακαλύψετε…Είς υγείαν ή αλλιώς prost!!!

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία με άρωμα Hollywood, παντρεύουν μπύρα με καφέ Tom Holland και Robert Downey Jr.

Οι αστέρες του Χόλιγουντ, Tom Holland και Robert Downey Jr. ανακοίνωσαν ότι προχωρούν μια συνεργασία που συνδυάζει την μη αλκοολούχα μπύρα και τον καφέ. Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από τη μακροχρόνια φιλία των δύο ηθοποιών και συνδυάζει τη μάρκα Bero του Tom Holland με την εταιρεία Happy Coffee του Robert Downey Jr.

Προτεινόμενα

Βραβείο περιβαλλοντικής αριστείας απέσπασε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στo Ζάππειο Μέγαρο, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. τιμήθηκε με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλίματος, στο Circular Gaia Symposium, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα της βιωσιμότητας και της κυκλικής παραγωγής.

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική ετικέτα μπύρας NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Γερμανική συνταγή με αέρα Νάξου η gose «Ταλιάνι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Ένα παραδοσιακό γερμανικό είδος ζύθου με άρωμα και γεύση Νάξου συνδυάζει η νέα gose ετικέτα «Ταλιάνι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Η «Ταλιάνι» παράγεται με 100% γερμανικό καπνιστό σιτάρι, φρέσκο λεμόνι Νάξου και αλάτι απευθείας από τις αλυκές πίσω από την παραλία του Αγίου Προκοπίου στη Νάξο.