Mπύρα σε συνεργασία με την Ρουμανική Hop Hooligans για την ζυθοποιία Alea Brewing

Κοινοποίηση:

Την κυκλοφορία της νέας της ετικέτας «Livin’ La Vidra Loca», σε συνεργασία με την Ρουμανική εταιρεία, Hop Hooligans, ανακοίνωσε η μικροζυθοποιία Alea Brewing Co.

Η νέα συλλεκτική ετικέτα της Alea Brewing είναι μια ξινή και δροσερή Gose, εμπλουτισμένη με τις κατάλληλες ποσότητες guava και mango, που της επιτρέπουν να διατηρήσει τον αέρα μιας Gose μπύρας, δίχως να μετατραπεί σε smoothie. Άξιο αναφοράς είναι πως το καινοτόμο και τολμηρό εγχείρημα που έφερε η συνεργασία των δύο ζυθοποιείων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ελέω των περιορισμών που επιβάλει η εγχώρια νομοθεσία.

Το όνομα της «Livin’ La Vidra Loca» οφείλεται στον παιχνιδιάρικο και ζωηρό χαρακτήρα της ευρασιατικής ενυδρίδας, γνωστής και ως βίδρα, που κοσμεί την συσκευασία της ενδιαφέρουσας νέας ετικέτας της μικρής ζυθοποιίας που πρώτη εμπιστεύτηκε και επένδυσε στις craft μπύρες σε αλουμινένιο κουτάκι.

Λόγω του συλλεκτικού χαρακτήρα της η παραγωγή της «Livin’ La Vidra Loca» θα είναι περιορισμένη, και θα κυκλοφορήσει σε αλουμινένια κουτάκια των 500 ml και σε βαρέλι των 20 L.

Η συνεργασία της Alea Brewing με την Hop Hooligans έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά από την έκδοση του επετειακού σαπουνιού ελαιόλαδου με λάδι καρύδας και λυκίσκους που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή της επετειακής ετικέτας «Tusk Hunter Rye NEIPA», που σήμανε τον εορτασμό των 5 ετών λειτουργίας της.

Η αθηναϊκή μικροζυθοποιία αποτελεί μια πολύ σημαντική παρουσία στον χώρο της ελληνικής craft σκηνής και εκ καταβολής της ίδρυσης της το 2019, έχει αποδείξει έμπρακτα με το έργο της ότι αποτελεί σύμμαχο των εν Ελλάδι παραγωγών.

Αυτό μαρτυρά και η διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ Alea Craft Beer Festival, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εταιρείας στην Μεταμόρφωση στις 30 Ιουνίου, στην οποία είχε προσκαλέσει ακόμα 12 μικροζυθοποιίες, δίνοντας τους την ευκαιρία να αναδείξουν από κοινού την αφοσίωση τους και την αγάπη τους για την ελληνική craft.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά το για το κριθάρι ανακοίνωσε η ΒΕΡΓΙΝΑ

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού της μπύρας Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Προτεινόμενα

Με το βλέµµα στη δεύτερη άνοιξη της µπύρας

Η πρόοδος που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της µικροζυθοποιίας στην Ελλάδα είναι αδιαµφισβήτητη. Ωστόσο, οι αντιξοότητες µε τις οποίες βρίσκονται αντιµέτωποι οι πρωταγωνιστές του κλάδου, ειδικά από τον Μάρτιο του 2020, είναι πρωτοφανείς.

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω