H συγχώνευση Carlsberg και Britvic στο μικροσκόπιο της Βρετανικής αρχής ανταγωνισμού

Κοινοποίηση:

Στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών βρίσκεται η συμφωνία αξίας 3,2 δις λιρών της Carlsberg για εξαγορά της εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Britvic, που είναι κυρίως γνωστή για το ποτό Robinsons.

Ο Δανός κολοσσός ανέφερε πως ήθελε να δημιουργήσει μια ενιαία εταιρεία ποτών με το όνομα Carlsberg Britvic ώστε να επεκτείνει της δραστηριότητες της στην Αγγλία και την δυτική Ευρώπη, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) να εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το αν θα μπορούσε να μειώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η CMA ανέφερε πως πριν προχωρήσει σε έρευνα θα συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την συμφωνία, και έχει προσκαλέσει τους Άγγλους καταναλωτές να καταθέσουν την άποψη τους για τις συνέπειες που θα έχει στην αγορά.

Η Carlsberg και η Britvic δώσανε τα χέρια τον περασμένο Αύγουστο, με σκοπό να εκμεταλλευτούν την μεγάλη ποικιλία μπυρών της πρώτης και την γκάμα αναψυκτικών της δεύτερης για την δημιουργία ενός παγκόσμιου ομίλου, που επεκτείνεται σε πολλές αγορές ποτών. Μάλιστα, η κορυφαία παραγωγός μπύρας της Δανίας ανέφερε ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εξόδων της εταιρείας κατά 100 εκατ. λίρες ανά έτος.

Αν η έρευνα των βρετανικών αρχών δεν δείξει κάποια παράβαση, τότε η συγχώνευση Carlsberg και Britvic θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2025.

Με πληροφορίες από BBC

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Tο Οktoberfest έρχεται ξανά στο Χαλάνδρι στην αυλή της ζυθοποιίας Αναστασίου

Η μικρή ζυθοποιία των βορείων προαστίων έχει ζυθοποιήσει γερμανικού τύπου συνταγές αποκλειστικά για την εκδήλωση, καθώς θα παρουσιάσει και την νέα της συνεργατική συνταγή. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει και ένα απολαυστικό μενού με γερμανικές λιχουδιές.

Προτεινόμενα

Επεκτείνεται στο κρασί η παλαιότερη ζυθοποιία της Αγγλίας

Η παλαιότερη βρετανική ζυθοποιία, Shepherd Neame, που μετρά περισσότερα από 300 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μπύρας, ανακοίνωσε την είσοδο της στον κλάδο του κρασιού, με την νέα της συλλογή να αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το οινοποιείο Balfour Winery.