Στα χέρια μεγάλων εταιρειών περνάει η craft σκηνή της Αγγλίας

Κοινοποίηση:

Οι μικροζυθοποιίες της Αγγλίας παρατούν σιγά σιγά τον όρο «craft» για τις μπύρες τους και υιοθετούν την ονομασία «indie», προειδοποιώντας τους καταναλωτές ότι πλέον δεν είναι αυτόνομες επωνυμίες, αλλά έχουν από πίσω τους μεγάλες επιχειρήσεις.

Πρόσφατη έρευνα του YouGov ρώτησε τους καταναλωτές σχετικά με το αν πιστεύουν ότι δέκα επωνυμίες με έδρα την Αγγλία είναι ανεξάρτητες, και έδειξε ότι σε μεγάλο βαθμό αυτοί δεν γνώριζαν ότι κάποιες από τις αγαπημένες τους μικροζυθοποιίες είχαν περάσει στα χέρια κολοσσών της βιομηχανίας ζύθου. Ενδεικτικό είναι ότι το 40% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε ότι η ετικέτα Neck Oil, της Beavertown που ανήκει στην Heineken δεν παραγόταν από μια ανεξάρτητη επωνυμία.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες θεωρούν πως έχουν παραπλανηθεί και δεν γνώριζαν ότι πίσω από μικροζυθοποιίες όπως η Beavertown, η Camden και η Fullers κρύβονται τα κορυφαία ονόματα του χώρου, Heineken, Anheuser-Busch InBev και Asahi αντίστοιχα.

Τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν ότι η άλλοτε κραταιά craft σκηνή στο Νησί, που επωφελήθηκε σημαντικά από την φορολογική ελάφρυνση για τους μικρούς ζυθοποιούς που είχε εισάγει ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας, Gordon Brown, σταδιακά αρχίζει να πλήττεται από την παρείσφρηση μεγάλων εταιρειών στην αγορά.

Την πλάνη των καταναλωτών τροφοδοτεί η διαφήμιση πολλών εκ των ετικετών ως «craft» σε μπυραρίες και μπαρ, και για αυτό το λόγο ο οργανισμός Society of Independent Brewers and Associates (Siba) που υπέγραψε την έρευνα λανσάρει μια καμπάνια για να βοηθήσει τους καταναλωτές να διακρίνουν τις indie ετικέτες ως απάντηση στους προβληματισμούς ότι ο όρος craft έχει πάψει να έχει την ίδια σημασία με παλαιότερα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής της Siba, Andy Slee, για πολλές ζυθοποιίες ο όρος «αυτόνομη» έχει πολύ περισσότερο βάρος από ότι ο χαρακτηρισμός τους ως craft.

Στα πλαίσια της καμπάνιας θα δημιουργηθεί ένα ειδικό σήμα που θα τοποθετηθεί σε ετικέτες φιαλών, σε αλουμινένια κουτάκια και σε βρύσες, καθώς και στην ιστοσελίδα indiebeer.uk, όπου οι καταναλωτές μπορούν να εντοπίσουν ετικέτες που παράγονται από ανεξάρτητες εταιρείες.

Με πληροφορίες από Guardian

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Next best thing στις εναλλακτικές πρωτεΐνες οι ζύµες της µπύρας

Στο συνεχώς εξελισσόµενο τοπίο των plant-based προϊόντων και στη δύσκολη πρόκληση της ανάπτυξης φυσικών προϊόντων µε ελάχιστη επεξεργασία και χωρίς τη χρήση επιβλαβών προσθέτων, η µαγιά µπύρας εµφανίζεται ως ένα πανίσχυρο εργαλείο για τη δηµιουργία νέων πρωτεϊνικών επιλογών, που έρχονται όχι µόνο να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά κρέατα και γαλακτοκοµικά προϊόντα, αλλά να ενσωµατωθούν µε επιτυχία σε προϊόντα αρτοποιίας αντικαθιστώντας ακόµα και τα αυγά.