«Πράσινο φως» για την εξαγορά ύψους 4 δισ. ευρώ της Britvic από την Carlsberg

Κοινοποίηση:

Την έγκριση των βρετανικών αρχών ανταγωνισμού πήρε η συμφωνία εξαγοράς ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ της εταιρείας παραγωγής αναψυκτικών Britvic από την Carlsberg.

Οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει ήδη από τον Ιούλιο την συμφωνία εξαγοράς, όμως η βρετανική αρχή ανταγωνισμού (CMA) είχε «φρενάρει» τη διαδικασία τον Σεπτέμβριο ξεκινώντας μια αρχική έρευνα. Όλα, όμως, φαίνεται πως βαίνουν καλώς για την Carlsberg, αφού την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η CMA τόνισε ότι δεν θα παραπέμψει τη συμφωνία για πιο ενδελεχή έλεγχο. Έτσι, εκτιμάται ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, εκπρόσωπος της Carlsberg ανέφερε ότι η συμφωνία πλέον έχει πάρει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές εγκρίσεις, και αναμένει την ολοκλήρωση της συναλλαγής τον Ιανουάριο του 2025. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η προσθήκη των αναψυκτικών της Britvic στη γκάμα μπυρών της Carlsberg θα προσφέρει στις αγγλική αγορά έναν «άκρως θελκτικό προμηθευτή, με δίκτυο διανομής και προμηθευτική αλυσίδα που θα προσφέρει στους πελάτες μια γκάμα διεθνών ηγετικών επωνυμιών και κορυφαίες υπηρεσίες». Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της αγοράς ο Δανός κολοσσός επιθυμεί να δημιουργήσει μια επωνυμία ποτών ονόματει Carlsberg Britvic.

Στο παρελθόν, η Britvic είχε συνάψει συμφωνία με την PepsiCo, βάσει της οποίας μπορούσε να παρασκευάσει και να πουλήσει επωνυμίες όπως οι Pepsi, 7up και Lipton, η οποία θα περάσει πλέον στην Carlsberg. Πέρα από την Britvic, η Carlsberg ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει και το μερίδιο της ζυθοποιίας Marston’s από το κοινό τους εγχείρημα έναντι 260 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες από BBC

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε άνευ και παραδοσιακές ετικέτες

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Προτεινόμενα

Νέους ορίζοντες στις μπύρες Lager ανοίγουν ζύμες από τη Παταγονία

Εδώ και αιώνες, η μπύρα Lager παρασκευάζεται από τα ίδια βασικά συστατικά: βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Ορισμένοι επιστήμονες είχαν την περιέργεια αν θα μπορούσαν να τροποποιήσουν ένα από αυτά τα συστατικά για να δημιουργήσουν νέες πρωτότυπες γεύσεις μπύρας.

Μπύρα από 100% αναγεννητικά καλλιεργημένο κριθάρι παρουσιάζει η Carlsberg

Την μπύρα «Grobund» από 100% αναγεννητικά καλλιεργημένες βύνες κριθαριού θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ Folkemødet ο δανέζικος κολοσσός της μπύρας Carlsberg. Αυτή είναι η πρώτη μπύρα αυτού του είδους στη Δανία, ενώ από την επόμενη χρονιά όλες οι μπύρες της εταιρείας θα παράγονται από αναγεννητικά καλλιεργημένες βύνες κριθαριού με περισσότερα από 100 εκατ. λίτρα μπύρας.

Αισιόδοξοι παρά την πολιτική δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι κολοσσοί της ευρωπαϊκής μπύρας

Αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν τροχιά ανάπτυξης παρά την απειλή των δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας της Ευρώπης, έπειτα από τις ικανοποιητικές τους αποδόσεις στο α’ τρίμηνο του 2025.