Στην πρώτη 3άδα των βραβείων καινοτομίας EWWR η Golden Ale της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Κοινοποίηση:

του Ηλία Ανδρεάκη

Στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών βραβείων για καινοτόμες προσπάθειες μείωσης απορριμμάτων EWWR βρίσκεται η μπύρα «Golden Ale» της Ζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία ζυθοποιήθηκε με υπολείμματα ψωμιού της έτερης εταιρείας του Χαλανδρίου Bread BC. Η τελική επιλογή των νικητών θα γίνει στο Leeuwarden  της Ολλανδίας στις 12 Ιουνίου.

Η Golden Ale παράχθηκε στα πλαίσια του project «B2Binitiatives for Food Upcycling» του δήμου Χαλανδρίου  με την επιστημονική συμβολή του ΕΜΠ και την οικονομική υποστήριξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων FoodRUs, ToNoWaste και Food Connection στα οποία συμμετέχει ως εταίρος ο δήμος Χαλανδρίου. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, καθηγητής Γεράσιμος Λυμπεράτος.  Πρόκειται για μια ελαφριά ετικέτα με περιεκτικότητα αλκοόλ 3%  Πέρα από την Golden Ale, στα πλαίσια του project η Bread BC αξιοποίησε υπολείμματα βυνών για την αρτοποίηση ψωμιού.

«Η ανάδειξη του δήμου μας στους τρεις φιναλίστ των ευρωπαϊκών βραβείων  EWWR 2024, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες προτάσεις καινοτομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί μια ακόμη σπουδαία αναγνώριση της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στον τομέα αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων» ανάφερε με αφορμή την ανακοίνωση των φιναλίστ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Νέες συνεργασίες

Σύντομα αναμένεται να δούμε και το αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας της μικροζυθοποιίας Αναστασίου με την Samos Beer, λίγους μήνες μετά τη δημιουργία της τύπου Weizenbock (συνδυασμός Weiss και Bock) ετικέτας «ΟΡΥΓΜΑ», η οποία αποτελεί ωδή στο Ευπαλίνειο Όρυγμα στη Σάμο. Το Ευπαλίνειο Όρυγμα είναι μια σήραγγα συνολικού μήκους 1.100 μέτρων που συνδέει τις δύο πλευρές του νησιού και επί αιώνες χρησιμοποιούταν για τη μεταφορά νερού στο Πυθαγόρειο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η ΜΑΜΟΣ αναδεικνύει την έμπρακτη σύνδεση της με το ελληνικό τραπέζι

Η ΜΑΜΟΣ επιστρέφει με μία καμπάνια εμπνευσμένη από την πιο αυθεντική  ελληνική εμπειρία: ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά φαγητά, παγωμένη μπύρα, ατέλειωτες κουβέντες και τον Πέτρο Μάμο να εμφανίζεται τη στιγμή που το πάθος ζητά να μοιραστεί.

Διπλωματικές αρχές του ECDC Club υποδέχθηκε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η εξωστρέφεια

Πολυμελή αντιπροσωπεία εμπορικών ακολούθων και διπλωματικών αρχών-μελών του ECDC Club από διάφορες χώρες υποδέχθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Στόχος της επίσκεψης ήταν η υποστήριξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές.

Κεντρίζει το ενδιαφέρον των ζυθοποιών παγκοσμίως ο ιδιαίτερος αμερικανικός λυκίσκος Strata

Ο αμερικανικός λυκίσκος Strata, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2018 από την Indie Hops σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των παραγωγών μπύρας λόγω των ασυνήθιστων αρωμάτων και γεύσεων του, και ειδικά των απαλών αρωμάτων εσπεριδοειδών από τη ζώνη του Ειρηνικού. Από την Παρασκευή 23 Μαΐου και για δύο εβδομάδες έχει την τιμητική του μέσω μιας συνεργασίας παραγωγών στο Oregon, υπό το όνομα Oregon Homegrown.

Προτεινόμενα

Στο Βέλγιο ο ναός της µπύρας

Έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 20.000 επισκέπτες στους τέσσερις μήνες της λειτουργίας του, το μουσείο Belgian Beer World προσφέρει μια πλούσια διαδραστική εμπειρία για την κουλτούρα της μπύρας.

Νέα εκτικέτα μη αλκοολούχας ΦΙΞ με γεύση σαγκουίνι λανσάρει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Το λανσάρισμα της ετικέτας νέας Άνευ Σαγκουίνι ανακοίνωσε η επωνυμία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, ΦΙΞ. Με την προσθήκη του νέου προϊόντος, η σειρά ΦΙΞ Άνευ αποτελείται πλέον από τρεις επιλογές (κλασική ΦΙΞ Άνευ, ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι και ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι).

Ζυθοποιία Αναστασίου και Samos Beer παρουσιάζουν τη συνεργατική ετικέτα «Θαλλώ»

Η English golden ale «Θαλλώ» είναι το γέννημα της νέας συνεργασίας της Ζυθοποιίας Αναστασίου με την Samos Beer. Πρωταγωνιστής της ετικέτας με περιεκτικότητα αλκοόλ 4,5% είναι η βρετανική ποικιλία λυκίσκου Harlequin.