Αυξημένα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο 2025 σημείωσε η Heineken, σταθερές οι προβλέψεις για το σύνολο του έτους

Κοινοποίηση:

Αυξημένα κατά 7,4% παρουσιάζονται τα κέρδη του κολοσσού της μπύρας Heineken στο α’ εξάμηνο 2025. Το επίπεδο της αύξησης είναι οριακά υψηλότερο  από τις προβλέψεις των ειδικών για άνοδο 7%, με την εταιρεία να αποδίδει την ανάπτυξη αυτή στις ικανοποιητικές επιδόσεις σε χώρες όπως η Αφρική και η Ασία, αλλά και σε πρακτικές για μείωση κόστους.

Η Heineken συνεχίζει να αναμένει αύξηση του ετήσιου κέρδους της μεταξύ 4-8%. Εντούτοις, οι μετοχές της Heineken μειώθηκαν κατά 4,3%, καθώς η ζυθοποιία είχε προειδοποιήσει ότι θα μειώσει τους όγκους παραγωγής της για το υπόλοιπο του έτους, κυρίως, λόγω των εμπορικών πολιτικών των ΗΠΑ που έφεραν αναταραχή της αμερικανικής αγοράς.

Μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή 27 Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken, Dolf van den Brink εξέφρασε την ικανοποίηση του με τη σταθερότητα που αναμένεται να επέλθει στην αγορά, με τους επαπειλούμενους δασμούς 30% σε ευρωπαϊκά προϊόντα να αντικαθίστανται από δασμούς 15% – παρότι το επίπεδο αυτό ενδέχεται και πάλι να πλήξει τα κέρδη της Heineken στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ο van den Brink τόνισε ότι η εταιρεία εξετάζει πολλές επιλογές για μετρίαση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων των δασμών, συμπεριλαμβανομένου αλλαγών στη γραμμή παραγωγής, με πολλές από αυτές, όμως, να είναι κοστοβόρες.

Η Heineken είναι ακόμα αντιμέτωπη με δασμούς ύψους 30% στα προϊόντα που παράγει στο Μεξικό, με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής να μην έχει φτάσει ακόμα σε επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ και την προθεσμία της 1ης Αυγούστου να πλησιάζει. Σύμφωνα με το Reuters στελέχη της Heineken επισημαίνουν ότι από το πρώτο τρίμηνο του έτους η Heineken βλέπει την οικονομική αβεβαιότητα να πλήττει την αγοραστική δυνατότητα και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Πληροφορίες από Reuters

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τα ελληνικά ζυθοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της ανανεώνουν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 το ετήσιο ραντεβού τους με τους λάτρεις της μπύρας – και όχι μόνο – για να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για το πιο δημοφιλές ποτό, την μπύρα.

Προτεινόμενα

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης αναδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο της νέας ΚΑΠ για τη Θράκη

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της την Τετάρτη 9 Ιουλίου ημερίδα με θέμα: «Κοινή Αγροτική Πολιτική, Ατζέντα 2025–2030». Στα πλαίσια της ημερίδας συζητήθηκε ο στρατηγικός ρόλος της ΚΑΠ για τη Θράκη με στόχο τη μετάβαση προς ένα ανθεκτικό, καινοτόμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο αγροδιατροφικό μοντέλο.

Σε κουτάκι θέλει την craft η διεθνής τάση

Την ξανθιά «IPA Chios Beer» επέλεξε να λανσάρει στην ελληνική αγορά και σε µεταλλικό κουτάκι η Μικροζυθοποιία Χίου, αφού πρώτα στα τέλη του 2020 απέκτησε τον σχετικό µηχανολογικό εξοπλισµό. «Το πλάνο µας είναι σταδιακά να κυκλοφορήσουν σε κουτάκι και οι υπόλοιπες ετικέτες µας.

Διατηρεί τα «σκήπτρα» ως ηπολυτιμότερη επωνυμία μπύρας στον κόσμο η Corona Extra

Η Corona Extra διατηρεί τα σκήπτρα της ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας και το 2025 σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας Brand Finance. Όπως και πέρυσι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Heineken και Budweiser. Κατά την Brand Finance η αθροιστική αξία επωνυμίας των 50 πολυτιμότερων παραγωγών μπύρας το 2025 ανέρχεται σε 101,6 δισ. ευρώ.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.