Αρώματα εσπεροειδών πλημμυρίζουν τη νέα δημιουργία της Ζυθοποιίας Πηνειού

Κοινοποίηση:

Η ανάλαφρη modern Lager «Pineios Sunshine»,  η οποία έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές Αυγούστου στο 5o Peloponnese Beer Festival, αποτελεί την πιο πρόσφατη δημιουργία της Ζυθοποιίας Πηνειού.

Η «Pineios Sunshine» είναι σύμφωνα με τη Ζυθοποιία Πηνειού μια ανάλαφρη, ξηρή και γεμάτη δροσιά μπύρα.

Παρασκευάζεται με βύνη από βύνη από σίκαλη που δίνει βάθος και dry-hoppoinh από Citra και Chinook τα οποία πλημμυρίζουν την ετικέτα με αρώματα εσπεριδοειδών και πεύκου.

Όπως προαναφέρθηκε η νέα δημιουργία της Ζυθοποιίας Πηνειού είναι μια ανάλαφρη ξανθιά μπύρα με την περιεκτικότητα αλκοόλ 4,5%. Στην ανακοίνωση της η ελληνική μικροζυθοποιία αναφέρει: «Σας παρουσιάζουμε τη Sunshine Modern Lager,εκεί όπου η δεξιοτεχνία και η καινοτομία ενώνονται σε κάθε γουλιά. Μια τολμηρή, νέα εποχή για τη ζυθοποιίηση μόλις ξεκίνησε».

Η «Pineios Sunshine» είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό κατάστημα της εταιρείας και διατίθεται σε μεταλλικό κουτάκι 330 ml.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Επενδύει 13 εκατoμμύρια ευρώ στο ζυθοποιείο του στις ΗΠΑ ο όμιλος AB InBev

Ο όμιλος Anheuser-Busch InBev ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου 12,9 εκατομμύρια ευρώ (15 εκατ. δολάρια) στο ζυθοποιείο της στις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που ο Αμερικανός προέδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επίχειρει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή.

Παρέμεινε σταθερή η παραγωγή μπύρας των κορυφαίων ζυθοποιίων παγκοσμίως το 2024

Περίπου 1, 638 δισ. εκατόλιτρα παρήγαγαν το 2024 οι 40 κορυφαίοι παραγωγοί μπύρας παγκοσμίως, σύμφωνα με την έκθεση αγοράς της γερμανικής εταιρείας εμπορίας λυκίσκων BarthHaas για την περίοδο 2024/25. Ο όγκος αυτός είναι κατά 0,6% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο περσινό (1,648 δισ. εκατόλιτρα).

Προτεινόμενα

Συνεχίζουν να ανθίζουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, σύντομα εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας

Μικρές και μεγάλες ελληνικές -και όχι μόνο- ζυθοποιίες ένωσε το δεύτερο World of Beer Festival που διοργανώθηκε από την Forum ΑΕ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών στην Τεχνόπολη Αθηνών μεταξύ 9-11 Μαΐου. Στο χώρο του φεστιβάλ επικρατούσε μια διάχυτη αισιοδοξία ότι η εγχώρια craft σκηνή θα συνεχίσει να μεγαλώνει και το 2025, την οποία μετέδωσαν στο Beer and Brunch οι παραγωγοί, ωστόσο δεν έλλειψαν και οι πιο συγκρατημένες απόψεις.

Πρώτη πλήρως ψηφιακή εγχώρια µικροζυθοποιία η Ζυθοποιία Πηνειού

Σε συνεργασία µε την ελληνική startup εταιρεία Oliveex η Ζυθοποιία Πηνειού κατάφερε να ψηφιοποιήσει πλήρως τις παραγωγικές διαδικασίες και να εφαρµόσει τεχνητή νοηµοσύνη µε σκοπό τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της.