Ελληνικό χρώμα στα βραβεία World Beer Awards 2024

Κοινοποίηση:

Τριπλή διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό World Beer Awards, πέτυχε η Ελλάδα, με το ζυθοποιείο Ammousa από την Πάτρα να αποσπά το ασημένιο βραβείο για την ετικέτα της AMMOUSA English IPA & ginger, και την κορυφαία παραγωγό της Τήνου, ΝΗΣΟΣ, να κερδίζει χρυσή διάκριση για την ετικέτα «7 Μποφόρ» και ασημένια για την «Αποκάλυψη».

Η εταιρεία Ammousa, είναι συνηθισμένη στις διακρίσεις, αφού η ασημένια βράβευση που απέσπασε στο Norwich το βράδυ της Τετάρτης 7 Αυγούστου, ήταν η 16η που κατακτά η «ENGLISH IPA», που έχει την τιμητική της τόσο σε ελληνικούς διαγωνισμούς, στους οποίους ξεχωρίζουν η πλατινένια διάκριση από τα Athens Fine Food Awards by Expotrof και το ασημένιο μετάλλιο από τα Greek Beer Awards, αλλά και στο εξωτερικό, όπου έχει βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο στο European Beer Challenge το 2019 και το 2023 και χάλκινο μετάλλιο στα London Beer Awards.

Η ENGLISH IPA αποτελεί μια μπύρα βρετανικού στυλ με 5,5% αλκοόλ, συννεφώδες χάλκινο χρώμα και γεύση εμπλουτισμένη με αρώματα τζίντζερ, εσπεριδοειδών, πεπονιού και καρπουζιού, η οποία, όπως αναφέρει η εταιρεία, συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και αλμυρές και πικάντικες γεύσεις.

Όσον αφορά τις μπύρες της ΝΗΣΟΣ, η «Αποκάλυψη» είναι μια μοναστηριακή, abbey style double ale, με βαθύ κόκκινο χρώμα και έντονα αρώματα σκούρας καραμέλας και μαγειρεμένων φρούτων, με πινελιές μπαχαρικών, ενώ διαθέτει πιστοποίηση AFQ, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης βιοδραστικών στοιχείων που δρουν ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία. Το όνομα της το οφείλει στην εικόνα των Τεσσάρων Καβαλάρηδων, εμπνευσμένων από την «Αποκάλυψη του Ιωάννη», που κοσμεί την φιάλη της.

Από την άλλη η «7 Μποφόρ» είναι μια δυνατή σκούρα μπύρα lager με περιεκτικότητα 7% αλκοόλ, που δημιουργείται από τρεις εκλεκτές, καβουρδισμένες και καραμελωμένες βύνες που συνεργάζονται για να της δώσουν έντονα αρώματα μαύρης σοκολάτας και αγνού κακάο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζει χρυσή διάκριση σε διεθνείς διοργανώσεις, αφού αντίστοιχη βράβευση έχει λάβει στο παρελθόν από το Brussels Beer Challenge 2019 και 2022. Όπως και η «Αποκάλυψη», επίσης διαθέτει πιστοποίηση AFQ.

Τα χαρμόσυνα νέα μοιράστηκε στα social media η Ammousa, με τον ιδρυτή της Γιώργο Ντάνο να δείχνει με περηφάνια την διάκριση και να δίνει τα συγχαρητήρια του στην ΝΗΣΟΣ για την δική της επιτυχία.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.

Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Βιωσιμότητα μπύρας θέλει η νέα Γενική Γραμματέας των Ευρωπαίων ζυθοποιών

Με εμπειρία δύο δεκαετιών στην πολιτική και σε διοικητικούς ρόλους, η Julia Leferman ανέλαβε τα καθήκοντα της ως Γενική Γραμματέας του οργανισμού εκπροσώπησης των Eυρωπαίων παραγωγών μπύρας «Ζυθοποιοί της Ευρώπης», υποσχόμενη να δουλέψει σκληρά προκειμένου να επιτύχει την βιωσιμότητα του ζύθου της Ε.Ε., και την προώθηση της ασφαλούς κατανάλωσης.