«Η μπύρα είναι στιγμές» το μήνυμα της Heineken για την International Beer Day

Κοινοποίηση:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας, η Heineken θέλησε μέσω διαφήμισης να περάσει στους καταναλωτές το μήνυμα να μην εστιάζουν στην μπύρα και να αφοσιωθούν στην δημιουργία αναμνήσεων με την παρέα τους. Αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο της ημέρας, όπως την είχε εμπνευστεί ο Jesse Avshalomov το μακρινό 2007.

Παρότι φαντάζει ειρωνικό μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς παγκοσμίως να προτρέπει το κοινό της να μην αφοσιώνεται στην κατανάλωση μπύρας, η Heineken ανέκαθεν υποστήριζε αυτές τις αξίες, με τον ίδιο τον Freddy Heineken να έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πουλάει μπύρα, αλλά «gezelligheid», μια έκφραση που στα Ολλανδικά σημαίνει αίσθηση καλοπέρασης.

Η διαφήμιση υπό τον ήχο του εμβληματικού Claire de Lune του Debussy, δείχνει πως οι μπύρες περνάνε πάντα σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά πάρτι, ποδοσφαιρικούς αγώνες ή ακόμα και απλές συγκεντρώσεις φίλων σε μπαρ, περνώντας το ηχηρό μήνυμα πως το καλύτερο μέρος της μπύρας δεν είναι το ίδιο το ποτό.

Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να απομονώνονται, με πρόσφατη μελέτη της ερευνητικής εταιρείας Gallup να δείχνει ότι το 24% του παγκόσμιου πληθυσμού αισθάνεται μοναξιά σε κάποιον βαθμό, και το 6% νιώθει παντελώς αποκομμένο από τους υπολοίπους,  η διαφήμιση της Heineken είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ο CEO της Heineken, Dolf van der Brink δήλωσε ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας, η Heineken έχει την τέλεια ευκαιρία να δείξει για ακόμα μια φορά τις αξίες που πρεσβεύει, φέρνοντας κοντά τον κόσμο, κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει για όλη την διάρκεια της πορείας της. Σε ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Willem van Waesberghe, του βασικού ζυθοποιού της Heineken, ο οποίος ανέφερε ότι παρότι η δουλειά του σημαίνει ότι είναι ο πρώτος που εστιάζει σε θέματα γεύσης και ποιότητας, η International Beer Day είναι αφιερωμένη στις όμορφες στιγμές και τις αναμνήσεις που συνοδεύουν την κατανάλωση της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που o ολλανδικός κολοσσός εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα του για να περάσει κοινωνικά μηνύματα. Νωρίτερα φέτος η Heineken είχε συνεργαστεί με την Bodega για την δημιουργία του «The Boring Phone» ενός παραδοσιακού κινητού με κουμπιά, χωρίς πρόσβαση στο internet, τα social media, ή άλλες εφαρμογές, για να περάσει στους ανθρώπους την ιδέα ότι η ζωή είναι πιο ευχάριστη, όταν δεν είναι εξαρτημένη από ένα κινητό.

Ακόμα και για την επέτειο των 150 χρόνων ιστορίας της, η Heineken δεν εστίασε στην μακρά κληρονομιά της και τις πολλές επιτυχίες της, αλλά στο πως οι εκατομμύρια λάτρεις της την απολαμβάνουν ανά τον κόσμο, ενώ δημιούργησε και τον δείκτη «Good Times Index» με συμβουλές για το πως οι καταναλωτές θα μπορέσουν να απολαύσουν στο έπακρο αυτή την εμπειρία.

Με πληροφορίες από Global News Wire

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Στα 446 κιλά με 10% πρωτεΐνη οι μέσες αποδόσεις στο κριθάρι της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε

Ποιοτικά άριστο και με καλές αποδόσεις -παρά την παρατεταμένη ανομβρία- είναι φέτος το βυνοποιήσιμο κριθάρι που παρέλαβε συμβολαιακά η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., με τον απολογισμό της εταιρείας να κάνει λόγο για εξαιρετική πρώτη ύλη παρά την δύσκολη καλλιεργητική περίοδο (2023/24) .

Εκθετική ανάπτυξη αναμένεται στην αγορά της craft μπύρας

Το ύψος της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 141,66 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ το 2024 και θα φτάσει τα 272,75 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2029, σημειώνοντας αύξηση με CAGR (Σύνθετος Ρυθμός Ετήσιας Ανάπτυξης) 14% από το 2024 έως το 2029.