Επεκτείνεται στο κρασί η παλαιότερη ζυθοποιία της Αγγλίας

Κοινοποίηση:

Η παλαιότερη βρετανική ζυθοποιία, Shepherd Neame, που μετρά περισσότερα από 300 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μπύρας, ανακοίνωσε την είσοδο της στον κλάδο του κρασιού, με την νέα της συλλογή να αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το οινοποιείο Balfour Winery.

Η ιστορική ζυθοποιία με έδρα το Kent προχώρησε στην παραγωγή δύο Αγγλικών ξηρών κρασιών που αποτελούν μέρη της σειράς της English Garden, και συγκεκριμένα ενός ξηρού λευκού κρασιού φτιαγμένου με σταφύλια της ποικιλίας Bacchus και ενός ξηρού ροζέ, από γηγενή στην περιοχή του Kent αμπέλια.

Ο διευθυντής του τμήματος κρασιών και spirits ποτών της Shepherd Neame, Michael Prior, τόνισε πως η ζυθοποιία είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες και υπογράμμισε πως παρότι επί χρόνια ήθελε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, η περυσινή εξαιρετική σοδειά ήταν αυτή που έδωσε στην επιχείρηση την αυτοπεποίθηση να την υλοποιήσει με την σιγουριά ότι θα μπορέσει να παράξει ένα ποιοτικό προϊόν. Τέλος, ο Prior μοιράστηκε την πίστη του ότι θα μπορέσει να θριαμβεύσει στον χώρο των Αγγλικών κρασιών.

Παράλληλα, η Shepherd Neame διατηρεί μια ενεργή συνεργασία και με το οινοποιείο με έδρα το Kent, Gusbourne Estate, και τον γαλλικό οίκο Champagne Taittinger, ο οποίος έχει προχωρήσει στην καλλιέργεια 60 εκταρίων αμπελιών λίγα χιλιόμετρα μακριά από το ζυθοποιείο της Shepherd, Faversham Brewery, με τον νέο αμπελώνα Domaine Evremond να αναμένεται να προχωρήσει στην κυκλοφορία του πρώτου του premium Αγγλικού κρασιού την ερχόμενη άνοιξη.

Ο βασικός οινοποιός της Balfour, Fergus Elias, που ηγήθηκε της ομάδας για την παραγωγή αυτής της νέας συλλογής, δήλωσε πως στόχος αυτής της συνεργασίας ήταν η ανάδειξη του Kent ως οινοπαραγωγικής περιοχής.

Τα κρασιά που έφερε η συνεργασία είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε μερικές από τις 300 μπυραρίες που ανήκουν στην Shepherd Neame, στο Kent, στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας, ενώ διατίθεται για αγορά και από το κατάστημα του ζυθοποιείου της εταιρείας στο Faversham.

Με πληροφορίες από the drinks business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Με ρυθμό ανάπτυξης 11,4% τρέχει η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale έως το 2025

Η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale αναμένεται να φτάσει τα 70,1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, με ρυθμό ανάπτυξης 11,4%, δείχνει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία η αύξηση του πληθυσμού, νέοι και τα social media τροφοδοτούν τη ζήτηση.  Η έκθεση της Allied Market Research αποτιμά το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς India Pale Ale  σε 32.905,6 εκατομμύρια δολάρια το 2018, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46,5% του μεριδίου.

Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της η κορυφαία ζυθοποιός AB InBev

Χαμόγελα πρέπει να δημιουργεί στους επενδυτές της AB InBev η οικονομική της έκθεση για το δεύτερο τρίμηνο, με την κορυφαία βέλγικη ζυθοποιεία να ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών, σημειώνοντας μια άνοδο 10,2% στα κέρδη της, έναντι των εκτιμώμενου 8,3%, την ώρα που οι βασικοί ανταγωνιστές της φαίνεται να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της αγοράς.

Βιωσιμότητα μπύρας θέλει η νέα Γενική Γραμματέας των Ευρωπαίων ζυθοποιών

Με εμπειρία δύο δεκαετιών στην πολιτική και σε διοικητικούς ρόλους, η Julia Leferman ανέλαβε τα καθήκοντα της ως Γενική Γραμματέας του οργανισμού εκπροσώπησης των Eυρωπαίων παραγωγών μπύρας «Ζυθοποιοί της Ευρώπης», υποσχόμενη να δουλέψει σκληρά προκειμένου να επιτύχει την βιωσιμότητα του ζύθου της Ε.Ε., και την προώθηση της ασφαλούς κατανάλωσης.

Ντεμπούτο στο ποδόσφαιρο η Guinness, 4ετης συνεργασία με Premier League

Η Guinness αποτελεί την επίσημη μπύρα της Premier League για την επόμενη τετραετία, με την συνεργασία να έχει ξεκινήσει ήδη στα γήπεδα του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ η Guinness 0.0 είναι η επίσημη μη αλκοολούχα επιλογή των οπαδών που θα παρευρεθούν στους αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.