Άνοιξε επίσημα το καινοτόμο ζυθοποιείο της Carlsberg στην Κίνα

Κοινοποίηση:

Ο όμιλος Carlsberg ανακοίνωσε τα επίσημα εγκαίνια του 27ου ζυθοποιείου της στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην πόλη Φοσάν, την «Πρωτεύουσα νερού της Κίνας», συνεχίζοντας την στρατηγική τoυ Δανού κολοσσού σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Το υπερσύγχρονο ζυθοποιείο Foshan Sanshui διαθέτει δύο παραγωγικές γραμμές εμφιάλωσης που φτάνουν μέχρι και τα 48 χιλιάδες μπουκάλια την ώρα, μια γραμμή συσκευοποίησης 90 χιλιάδων αλουμινένιων κουτιών την ώρα, και μια γραμμή παραγωγής βαρελίσιας μπύρας που φτάνει στα 90 βαρέλια την ώρα. Συνολικά η νέα ζυθοποιία της Carlsberg, στην οποία παράγονται μερικά από τα κορυφαία brands του ομίλου (Wusu, 1664 Blanc, Carlsberg, Tubog) έχει δυνατότητες παραγωγής 5 εκατομμυρίων εκατόλιτρων.

Πέρα από τις μεγάλες του παραγωγικές δυνατότητες, το ζυθοποιείο Foshan Sanshui ξεχωρίζει και για τις καινοτομίες που έχει φέρει στο «τραπέζι» της Carlsberg, αφού αποτελεί το πρώτο της εργοστάσιο με δυνατότητες απορρόφησης νερού, και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αξιοποιήσει τις άφθονες βροχοπτώσεις της περιοχής Guandong, για τον καθαρισμό του εργοστασίου και για την αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ζυθοποιεία του ομίλου που χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά ανυψωτικά μηχανήματα, σε μια απόπειρα μείωσης των ρύπων διοξειδίου της εταιρείας.

Μια ακόμα καινοτομία που φέρνει το ζυθοποιείο στην Φοσάν είναι πως αποτελεί το πρώτο Κέντρο Δημιουργίας της Carlsberg εκτός Ευρώπης, προσφέροντας την παραγωγή νέων προϊόντων, την ανάλυση τάσεων, την αναζήτηση γεύσεων, τεχνολογίες ζυθοποίησης, νέα σχέδια συσκευασιών και δοκιμές από επαγγελματίες, ώστε η εταιρεία να μπορεί να ανταπεξέλθει στην ανερχόμενη αγορά της Ασίας.

Κατά τα εγκαίνια του νέου ζυθοποιείου της Carlsberg, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ομίλου, Henrik Poulsen, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δείχνει την αφοσίωση της εταιρείας για μια μακροχρόνια ανάπτυξη στην αγορά της Κίνας, ενώ ο CEO του ομίλου Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, δήλωσε πως το ζυθοποιείο Fosan Sanshui, όχι μόνο θα διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, αλλά θα βοηθήσει την Carlsberg να πετύχει τους στόχους βιωσιμότητας της.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Μια «κατσαρόλα» που έγινε πλήρες εργοστάσιο μπύρας

Η δοξασµένη για την ιστορία της Χίος, γεωργικά, θα µπορούσε να πει κανείς ότι έχει καταξιωθεί για τα µαστιχόδενδρα και τον κάµπο µε τα εσπεριδοειδή. Tα τελευταία χρόνια, ωστόσο, χτίζει χρόνο µε το χρόνο το όνοµά της και στην παραγωγή µπύρας.

Η αγάπη για τη Λάρισα έγινε Λόλα

«Το τρίπτυχο που απαιτείται για µια οργανωµένη µικροζυθοποιία είναι πολύ καλός σχεδιασµός, ανάλογη επένδυση και καλή οµάδα. Στη δική µας περίπτωση ο σχεδιασµός του έργου τεχνικά αλλά και η ωρίµανση της ιδέας και του επιχειρηµατικού σχεδίου άρχισε σχεδόν από το 2016» απαντά όταν ερωτάται για τη µυστική συνταγή της επιτυχίας του εγχειρήµατός του ο Γιώργος Πέτρου, συνιδρυτής και διευθύνων σύµβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού.