Άνοιξε επίσημα το καινοτόμο ζυθοποιείο της Carlsberg στην Κίνα

Κοινοποίηση:

Ο όμιλος Carlsberg ανακοίνωσε τα επίσημα εγκαίνια του 27ου ζυθοποιείου της στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην πόλη Φοσάν, την «Πρωτεύουσα νερού της Κίνας», συνεχίζοντας την στρατηγική τoυ Δανού κολοσσού σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Το υπερσύγχρονο ζυθοποιείο Foshan Sanshui διαθέτει δύο παραγωγικές γραμμές εμφιάλωσης που φτάνουν μέχρι και τα 48 χιλιάδες μπουκάλια την ώρα, μια γραμμή συσκευοποίησης 90 χιλιάδων αλουμινένιων κουτιών την ώρα, και μια γραμμή παραγωγής βαρελίσιας μπύρας που φτάνει στα 90 βαρέλια την ώρα. Συνολικά η νέα ζυθοποιία της Carlsberg, στην οποία παράγονται μερικά από τα κορυφαία brands του ομίλου (Wusu, 1664 Blanc, Carlsberg, Tubog) έχει δυνατότητες παραγωγής 5 εκατομμυρίων εκατόλιτρων.

Πέρα από τις μεγάλες του παραγωγικές δυνατότητες, το ζυθοποιείο Foshan Sanshui ξεχωρίζει και για τις καινοτομίες που έχει φέρει στο «τραπέζι» της Carlsberg, αφού αποτελεί το πρώτο της εργοστάσιο με δυνατότητες απορρόφησης νερού, και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αξιοποιήσει τις άφθονες βροχοπτώσεις της περιοχής Guandong, για τον καθαρισμό του εργοστασίου και για την αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ζυθοποιεία του ομίλου που χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά ανυψωτικά μηχανήματα, σε μια απόπειρα μείωσης των ρύπων διοξειδίου της εταιρείας.

Μια ακόμα καινοτομία που φέρνει το ζυθοποιείο στην Φοσάν είναι πως αποτελεί το πρώτο Κέντρο Δημιουργίας της Carlsberg εκτός Ευρώπης, προσφέροντας την παραγωγή νέων προϊόντων, την ανάλυση τάσεων, την αναζήτηση γεύσεων, τεχνολογίες ζυθοποίησης, νέα σχέδια συσκευασιών και δοκιμές από επαγγελματίες, ώστε η εταιρεία να μπορεί να ανταπεξέλθει στην ανερχόμενη αγορά της Ασίας.

Κατά τα εγκαίνια του νέου ζυθοποιείου της Carlsberg, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ομίλου, Henrik Poulsen, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δείχνει την αφοσίωση της εταιρείας για μια μακροχρόνια ανάπτυξη στην αγορά της Κίνας, ενώ ο CEO του ομίλου Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, δήλωσε πως το ζυθοποιείο Fosan Sanshui, όχι μόνο θα διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, αλλά θα βοηθήσει την Carlsberg να πετύχει τους στόχους βιωσιμότητας της.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε άνευ και παραδοσιακές ετικέτες

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουνίου, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Προτεινόμενα

Μπύρα από 100% αναγεννητικά καλλιεργημένο κριθάρι παρουσιάζει η Carlsberg

Την μπύρα «Grobund» από 100% αναγεννητικά καλλιεργημένες βύνες κριθαριού θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ Folkemødet ο δανέζικος κολοσσός της μπύρας Carlsberg. Αυτή είναι η πρώτη μπύρα αυτού του είδους στη Δανία, ενώ από την επόμενη χρονιά όλες οι μπύρες της εταιρείας θα παράγονται από αναγεννητικά καλλιεργημένες βύνες κριθαριού με περισσότερα από 100 εκατ. λίτρα μπύρας.

Αισιόδοξοι παρά την πολιτική δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι κολοσσοί της ευρωπαϊκής μπύρας

Αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν τροχιά ανάπτυξης παρά την απειλή των δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας της Ευρώπης, έπειτα από τις ικανοποιητικές τους αποδόσεις στο α’ τρίμηνο του 2025.