Πλησιάζει το πρώτο Beer Mile στην Αθήνα με την χορηγία της μικροζυθοποιίας alu beer

Κοινοποίηση:

Πλησιάζει η ώρα για το πρώτο Beer Mile που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, με το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» να αναμένεται να γεμίσει στις 28 Σεπτεμβρίου με  λάτρεις της μπύρας και του αθλητισμού. Τις μπύρες, που είναι και ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης, θα προσφέρει η μικροζυθοποιία alu beer.

Τί είναι το Beer Mile;  

Το Beer Mile είναι ταυτόχρονα μια δοκιμασία γευσιγνωσίας και ένας αγώνας δρόμου, που απαιτεί από τους διαγωνιζόμενους να καταναλώνουν μια μπύρα 355ml και περιεκτικότητας 5% ABV για κάθε 400 μέτρα που τρέχουν. Συνολικά, ο αγώνας περιλαμβάνει 4 γύρους με εναλλασσόμενο τρέξιμο και την κατανάλωση 4 μπυρών, και διέπεται από τους εξής κανόνες:

-Κάθε αγωνιζόμενος πίνει τέσσερα κουτάκια ή μπουκάλια μπύρας και τρέχει τέσσερις γύρους σε μια τυπική πίστα τρεξίματος 400μ.

-Η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται πριν ξεκινήσει ο γύρος εντός της περιοχής μετάβασης, ήτοι της ζώνης 9 μέτρων μεταξύ της γραμμής εκκίνησης του καταρράκτη για αγώνα ενός μιλίου και της γραμμής τερματισμού μιας πίστας 400μ

-Ο αγώνας ξεκινά με τους αγωνιζόμενους να παρατάσσονται στην γραμμή εκκίνησης του μιλιού και να καταναλώνουν την μπύρα εντός της ζώνης μετάβασης. Σημειώνεται ότι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να πίνουν ενώ περπατάνε ή τρέχουν, αλλά όχι έξω από τα 9μ. που καλύπτει η περιοχή μετάβασης.

-Η κατανάλωση είναι ίδια τόσο για τους άντρες όσο και τις γυναίκες

-Το μέγεθος του αλουμινένιου κουτιού ή της φιάλης μπύρας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 355 mL.

-Απαγορεύεται η χρήση εξειδικευμένων δοχείων ή φιαλών που δίνουν πλεονέκτημα στους διαγωνιζόμενους, επιτρέποντας στη μπύρα να χύνεται με ταχύτερο ρυθμό.

-Απαγορεύεται στους αθλητές να χρησιμοποιήσουν καλαμάκια ή άλλα βοηθήματα που επιταχύνουν την διαδικασία έκχυσης

-Η μόνη ενέργεια που επιτρέπεται είναι το άνοιγμα του κουτιού με τη γλωττίδα στο επάνω μέρος ή το στρίψιμο του καπακίου μιας φιάλης.

-Κάθε κουτί/μπουκάλι μπύρας πρέπει να ανοίγεται μόνο όταν ο αγωνιζόμενος εισέλθει στη ζώνη μετάβασης για κάθε γύρο. Σε περίπτωση που κάποιος διαγωνιζόμενος κάνει εμετό (ανεξαιρέτως φορών) πριν την λήξη του αγώνα πρέπει να τρέξει ακόμα έναν γύρο ποινής στο τέλος.

Το Beer Mile διεξάγεται εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό, αφού πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον Καναδά κατά την δεκαετία του 1980, και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 4.516 αγώνες παγκοσμίως, κατά την διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έχουν τρέξει περίπου 71.287 χιλιόμετρα και έχουν καταναλώσει 177.184 μπύρες.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Tο Οktoberfest έρχεται ξανά στο Χαλάνδρι στην αυλή της ζυθοποιίας Αναστασίου

Η μικρή ζυθοποιία των βορείων προαστίων έχει ζυθοποιήσει γερμανικού τύπου συνταγές αποκλειστικά για την εκδήλωση, καθώς θα παρουσιάσει και την νέα της συνεργατική συνταγή. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει και ένα απολαυστικό μενού με γερμανικές λιχουδιές.

Προτεινόμενα