Μπύρα με αρώματα φρούτων η φρέσκια δημιουργία της μικροζυθοποιίας Πάρου 56 Isles

Κοινοποίηση:

Μπύρα περιεκτικότητας 6,4% ABV με αρώματα από passion fruit, ροδάκινο, τροπικά φρούτα και citrus αποτελεί η νέα limited edition ετικέτα, New Island IPA, της μικροζυθοποιίας Πάρου, ευρέως γνωστής και ως 56 Isles Microbrewery.

Η 56 Isles μετράει πλέον 10 χρόνια στον χώρο της ελληνικής ζυθοποιείας και έκτοτε έχει καταφέρει να καθιερωθεί στις προτιμήσεις, όχι μόνο των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού των Κυκλάδων, αλλά και των απανταχού λατρών της εγχώριας craft σκηνής.

Κορωνίδα της μικροζυθοποιείας Πάρου αποτελεί η πρώτη της ετικέτα, ήτοι η ελαφριά της Pilsner περιεκτικότητας 5,2% ABV με το χαρακτηριστικό μπλε μπουκάλι που παρασκευάζεται από παριανό  κριθάρι και που από το 2016 αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ζύθο των ελληνικών νησιών.

Το εκρηκτικό της ξεκίνημα έδωσε στην 56 Isles και την διάκριση Great Taste Award το 2017, επιτρέποντας της με άλλον άερα να διευρύνει την γκάμα της με τρεις ακόμα ετικέτες, και συγκεκριμένα την βραβευμένη με δύο Great Taste Awards Aegean Wit, την 56 Isles Session IPA και πιο πρόσφατα την παριανή Lager της μικροζυθοποιίας.

Το 2022 αποτέλεσε σημαντική χρονιά για την 56 Isles, αφού η επιτυχία των προηγούμενων ετών της επέτρεψε να αποκτήσει το δικό της μπαρ στην Νάουσα της Πάρου με το μέλλον να φαντάζει ευοίωνο και γεμάτο δημιουργία

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά το για το κριθάρι ανακοίνωσε η ΒΕΡΓΙΝΑ

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού της μπύρας Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Προτεινόμενα

Τη σημασία της συμβολαιακής γεωργίας ανέδειξε στο δέκατο Delphi Economic Forum η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Τη  σημασία της συμβολαιακής γεωργίας ανέδειξε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ) στα πλαίσια του 10ου Οικονομικού Forum των Δελφών, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Έβρος αποτελεί πυλώνα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ελλάδας.

∆ιασταυρώσεις ποικιλιών βυνοποιήσιµου κριθαριού «Τρέχει» το Ινστιτούτο Σιτηρών του ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ

Πρόγραµµα διασταυρώσεων των καλύτερων εµπορικά ποικιλιών που κυκλοφορούν στην αγορά, µε στόχο τη δηµιουργία νέων ελληνικών ποικιλιών βυνοποιήσιµου κριθαριού για τις ανάγκες της βιοµηχανίας ζυθοποίησης, έχει σε εξέλιξη το Εργαστήριο Σιτηρών του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-∆ΗΜΗΤΡΑ.

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)