Ντεμπούτο για το λυκίσκο Pacific Crest στην Ελλάδα με τη νέα SMASH IPA της ζυθοποιίας Paragon

Κοινοποίηση:

Δυναμική εκκίνηση στο 2025 πραγματοποίησε η μικροζυθοποιία από την Ηλιούπολη, Paragon Brewery, ανακοινώνοντας το λανσάρισμα μιας νέας ετικέτας SMASH IPA, που θα φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον λυκίσκο Pacific Crest από την Yakima Chief.

Πρόκειται για μια ετικέτα που χαρακτηρίζεται από ήπια πικράδα, και συνδυάζει τροπικά αρώματα και γεύσεις κόκκινων φρούτων, όπως βατόμουρα και φράουλα. Η περιεκτικότητα της σε αλκοόλ ανέρχεται στα 5,5% και η πικράδα της στα 50IBU.

Το συγκεκριμένο είδος λυκίσκου αποτελεί ένα blend διαφόρων ποικιλιών, και συνδυάζει γήινα και καπνικά χαρακτηριστικά, με μετριοπαθείς floral, πικάντικές, βοτανικές και πευκώδεις νότες. Ως ποικιλία συνήθως χρησιμοποιείται σε μπύρες τύπου Pilsner, Lager και Pale Ale.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.

Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Νηφάλιοι γίναµε… Sknipa

«Η µικροζυθοποίηση είναι ένα µαγείρεµα, που αποτυπώνει το µεράκι και τη δουλειά του µικροζυθοποιού. Είναι η συνταγή. Τα υλικά που θα χρησιµοποιήσεις, ο τρόπος που θα τα µαγειρέψεις και πώς θα αφήσεις τη µπύρα να ωριµάσει µέχρι να φτάσει στο µπουκάλι ή στο βαρελάκι».