Ένας χρόνος λειτουργίας του taproom της νομαδικής ζυθοποιίας Sourmena Brew στην Αργυρούπολη

Κοινοποίηση:

Η νομαδική ζυθοποιία Sourmena Brew γιορτάζει την επέτειο του ενός χρόνου λειτουργίας του bottleshop και του taproom της στην Αργυρούπολη με μια δυναμική εκδήλωση το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Το bottleshop και το taproom της ζυθοποιίας στα νότια προάστια έχουν αποτελέσει δεύτερο «σπίτι» για τον ελληνικό ζύθο, και ειδικά για τις craft μπύρες, αφού κάθε Πέμπτη ο χώρος της Sourmena Brew ανοίγει τις πόρτες του σε μικροζυθοποιίες της εγχώριας σκηνής, δίνοντας έτσι στους λάτρεις της μπύρας την ευκαιρία να γνωρίσουν τους πρωταγωνιστές που κρύβονται πίσω από τις αγαπημένες τους ετικέτες.

Η Sourmena Brew αποτελεί σταθερή παρουσία σε αρκετές από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις γύρω από την μπύρα, και το φετινό καλοκαίρι έδωσε το παρόν στο φεστιβάλ της ζυθοποιίας Alea, «Alea Brewing Craft Beer Festival», στο 7ο  Thessaloniki Beer Festival και στο πιο πρόσφατο Athens Beer Weekend.

Σήμα κατατεθέν της Sourmena Brew αποτελεί η δεύτερη κατά σειρά μπύρα της , «Κυρία Τούλα», μια New England IPA , με αρώματα τροπικών φρούτων, και διάκριτες νότες αχλαδιού και πεπονιού, και περιεκτικότητα 6% ABV.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Δέκα χρόνια γιορτάζει ο Αλχημιστής με επετειακή ετικέτα σε συνεργασία με την Strange Brew

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει το beer bar «Αλχημιστής» στην Πετρούπολη και τα γιορτάζει με το λανσάρισμα μιας επετειακής old school Double IPA σε συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Strangew Brew. H πρώτη παρουσίαση της «Τhe Alchemist», όπως ονομάζεται η νέα ετικέτα, έγινε το Σάββατο 5 Ιουλίου και η επίσημη κυκλοφορία της είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά για το κριθάρι ανακοίνωσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Προτεινόμενα

Στα 31,42 εκατ. ο τζίρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης το 2024, στα σκαριά νέα μονάδα κυτοποιίας

Στα 31,42 εκατ. ευρώ, παρά τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς, ανήλθε ο τζίρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης για το 2024, επιβεβαιώνοντας τη θέση της εταιρείας ως ηγέτιδας δύναμης στην ελληνική βιομηχανία μπύρας.

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)