Πλήθος κόσμου και 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας ο τελικός απολογισμός του Oktoberfest

Κοινοποίηση:

Με ιδανικό καιρό, πλήθος κόσμου και άφθονη μπύρα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το φετινό Oktoberfest, με τις 16 μέρες του φεστιβάλ για ακόμα μια χρονιά να αποτελούν ωδή στο πλέον αγαπητό ποτό παγκοσμίως.

Το 189ο Oktoberfest είδε 6,7 εκατ. επισκέπτες από όλο τον κόσμο να επισκέπτονται το Theresienwiese (περίπου 500 χιλιάδες λιγότεροι έναντι των 7,2 εκατ. του 2023), από τους οποίους οι 430 χιλιάδες παρευρέθηκαν και στην εκδήλωση Oide Wiesn, ένα ξεχωριστό φεστιβάλ που εστιάζει στον παραδοσιακό χαρακτήρα του Oktoberfest. Παρά την αθρόα προσέλευση ο υπεύθυνος εργασίας και οικονομικών υποθέσεων της πόλης του Μονάχου, Clemens Baumgartner δήλωσε πως φέτος το κοινό ήταν πιο χαλαρό από ότι συνήθως με τον αριθμό των εγκλημάτων που σημειώθηκε να είναι μικρότερος σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Πέρα από τους κατοίκους του Μονάχου που, προφανώς, όπως κάθε χρόνο αποτέλεσαν την πλειονότητα των παρευρισκόμενων στο φεστιβάλ, οι περισσότεροι επισκέπτες που επισκέφθηκαν την μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας προήλθαν από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Πολωνία, την Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ολλανδία και από την Ινδία.

Όσον αφορά την κατανάλωση, αυτή κυμάνθηκε στα 7 εκατομμύρια λίτρα, νούμερο παραπλήσιο των περυσινών 7,2 εκατ. λίτρων. Δημοφιλέστερες επιλογές, φυσικά, για ακόμα μια χρονιά ήταν οι παραδοσιακές μπύρες του Μονάχου που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του φεστιβάλ, ενώ η ζήτηση για μη αλκοολούχες επιλογές παρέμεινε σε παρόμοια επίπεδα με πέρυσι, με την μπύρες χωρίς αλκοόλ να αποτελούν περίπου το 4-5% του συνόλου των μπυρών που καταναλώθηκαν.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της η κορυφαία ζυθοποιός AB InBev

Χαμόγελα πρέπει να δημιουργεί στους επενδυτές της AB InBev η οικονομική της έκθεση για το δεύτερο τρίμηνο, με την κορυφαία βέλγικη ζυθοποιεία να ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών, σημειώνοντας μια άνοδο 10,2% στα κέρδη της, έναντι των εκτιμώμενου 8,3%, την ώρα που οι βασικοί ανταγωνιστές της φαίνεται να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της αγοράς.

Στιγμές χαλάρωσης για τους παίκτες της Μπάγερν στο Oktoberfest ενόψει Λεβερκούζεν

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου για ακόμα μια φορά τίμησαν το Oktoberfest, φορώντας ειδικά σχεδιασμένες παραδοσιακές ενδυμασίες που παραπέμπουν στην πολιτιστική κληρονομιά του ιστορικότερου θεσμού