Ενισχύει το αποτύπωμα της στην craft σκηνή η Ab InBev, συμφωνία με την ιστορική ζυθοποιία Pabst

Κοινοποίηση:

Σε μια συμφωνία που θα της επιτρέψει να αυξήσει την παρουσία της στην craft σκηνή προέβη η κορυφαία παραγωγός μπύρας παγκοσμίως, Ab InBev. Πιο συγκεκριμένα, η βέλγικη εταιρεία «έδωσε τα χέρια» με την ιστορική ζυθοποιία Pabst Brewing Company, η οποία μετρά σχεδόν δύο αιώνες παρουσίας στο χώρο του ζύθου, αφού η ίδρυση της χρονολογείται στο μακρινό 1844, και που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επωνυμίες μπύρας στις ΗΠΑ.

Βάσει της συμφωνίας, η Pabst Brewing Company θα μπορεί να αξιοποιήσει τη μονάδα παραγωγής της Ab InBev στο Wisconsin για την παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων, μεταξύ αυτών και της κορυφαίας της, ίσως, κορυφαίας ετικέτας της Pabst Blue Ribbon. Ο βέλγικος κολοσσός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που προέκυψε από την λήξη της εικοσαετούς σχεδόν συνεργασίας της Pabst με τη Molson Coors, και θα ξεκινήσει την κοινή της πορεία με την αμερικανική παραγωγό κατά πάσα πιθανότητα εντός του πρώτου οικονομικού τριμήνου του 2025.

Αναφορικά με την νέα σημαντική συνεργασία της Pabst, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Paul Chibe, τόνισε ότι η AB InBev θα της επιτρέψει να επεκτείνει το προμηθευτικό της δίκτυο και να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο βαθμό με τις απαιτήσεις των καταστημάτων μεταπώλησης και των διακινητών με τους οποίους συνεργάζεται. Παράλληλα, δήλωσε ότι η νέα συμφωνία αυξάνει τις προοπτικές εξέλιξης ολόκληρης της γκάμας προϊόντων της.

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι συνταγές τις Pabst θα συνεχίσουν να φέρουν τη σφραγίδα του master brewer της εταιρείας, John Kimes, καθώς και των ομάδων ζυθοποίησης και ελέγχου ποιότητας της Pabst.

Πληροφορίες από foodbev.com και brewbound.com

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Ισχυρή κοινωνική προσφορά της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης με πληθώρα δράσεων το περασμένο έτος

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παραμένει σταθερά αφοσιωμένη στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, πρωτοστατώντας σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο. Το 2024 αποτέλεσε ακόμα

Κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών οι μπύρες με άρωμα και ιδιαίτερες γεύσεις

Ακολουθώντας την τάση της αγοράς για αρωματικά ποτά, οι ζυθοποιοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την παραγωγή μπυρών με αρώματα, όπως προέκυψε από το συνέδριο International Beer Strategies Conference στην Πορτογαλία.