Σε χαμηλό τριακονταετίας οι πωλήσεις μπύρας στη Γερμανία, πτώση 10% την περασμένη δεκαετία

Κοινοποίηση:

Στο χαμηλότερο τους επίπεδο από της αρχές της δεκαετίας του 1990 ανήλθαν οι πωλήσεις μπύρας στη Γερμανία για το 2024, σημειώνοντας μια σημαντική πτώση ύψους πάνω από 10% στην περασμένη δεκαετία.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Associated Press, τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου έδειξαν ότι ζυθοποιίες και οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία μπύρας της Γερμανίας πούλησαν περίπου 8,3 δισ. λίτρα μπύρας το 2024, επιδόσεις 1,4% χαμηλότερες σε σχέση με το 2023. Άξιο αναφοράς είναι ότι στο νούμερο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι μη αλκοολούχες μπύρες και οι εισαγωγές από χώρες εκτός ΕΕ. Παρότι η πτώση δεν ήταν τόσο σημαντική όσο η αντίστοιχη μείωση ύψους 4,5% που παρατηρήθηκε το 2023, όταν η χώρα βρισκόταν ακόμα σε φάση ανάκαμψης εγχώρια και σε επίπεδο ΕΕ, ελέω του τέλους της πανδημίας, πλέον οι πωλήσεις βρίσκονται 13,7% χαμηλότερα έναντι του 2014.

Οι πωλήσεις εντός των γερμανικών συνόρων (περίπου 80% του συνόλου), έπεσαν κατά 2% στα 6,8 δισ. λίτρα, με μια μικρή αύξηση 1,6% στις εξαγωγές ελέω αύξησης των πωλήσεων προς χώρες εκτός ΕΕ κατά 3,1% να μην μπορεί να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο τους και τις συνολικές πωλήσεις προς τρίτες χώρες να πέφτουν κατά 0,3%.

Στις μειωμένες πωλήσεις σε σημαντικό βαθμό έπαιξε ρόλο η μακροπρόθεσμη τάση για μειωμένη κατανάλωση, ελέω στροφής των αγοραστών προς πιο υγιεινές συνήθειες. Μολονότι το καλοκαίρι του 2024 η Γερμανία συγκέντρωσε τους Ευρωπαίους ποδοσφαιρόφιλους, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν φαίνεται να απέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση.

Πληροφορίες από Associated Press

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Προτεινόμενα

Μπύρα με αέρα halloween από Seven Island Brewery

Η μικροζυθοποιία Seven Island ένωσε τις δυνάμεις της με την αμερικανική 450 North Brewing μετά το φεστιβάλ Corn Maze Beer Fest προκειμένου να δημιουργήσουν μια Double Dry Hopped New England IPA με άρωμα Halloween.

Η κορυφαία ασιατική επωνυμία μπύρας Asahi Super Dry επίσημος χορηγός της Arsenal

Η κορυφαία από άποψη πωλήσεων επωνυμία μπύρας της Ιαπωνίας, Asahi Super Dry, αποτελεί επίσημο χορηγό της Άρσεναλ για τη νέα σεζόν της Premier League. Η Asahi Super Dry σημείωσε αύξηση πωλήσεων ύψους 33% στη διάρκεια του τελευταίου έτους με ανάπτυξη που σε ποσό αγγίζει τα 78 εκατ. ευρώ.

Στα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ η αξία των εξαγωγών μπύρας ΕΕ προς τρίτες χώρες το 2024

Στα 29,8 δισ. ευρώ ανήλθε η αξία των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών της ΕΕ προς τρίτες χώρες για το 2024,  με την μπύρα να είναι η τρίτη σημαντικότερη κατηγορία από άποψη αξίας με μερίδιο 11,5% (3,4 δισ. ευρώ) επί του συνόλου, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν. Η συνολική αξία των εξαγωγών είναι οριακά μικρότερη από τα 30 δισ. ευρώ του 2023.