Στα 233 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας ως το 2030

Κοινοποίηση:

Στα 233 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας ως το 2030 σύμφωνα με νέα μελέτη της ερευνητικής εταιρείας Maximize Market Research, ακολουθώντας για την περίοδο αναφοράς 2023-30 ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης ύψους 10,42%.

Η Ευρώπη αναμένεται να συνεχίσει να αποτελεί την σημαντικότερη δύναμη της παγκόσμιας βιομηχανίας craft, λόγω του σημαντικού ρόλου που κατέχει η μπύρα στον πολιτισμό πολλών χωρών της Γηραιάς Ηπείρου, και στη μεγάλη ποικιλία ειδών που παράγονται τόσο με παραδοσιακούς, όσο και μοντέρνους τρόπους παραγωγής. Η αξία της αγοράς craft της Ευρώπης αναμένεται να αγγίξει τα 32,89 δισ. ευρώ ως το 2030, με χώρες όπως το Βέλγιο, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελούν τις ηγέτιδες δυνάμεις.

Από την άλλη, στις ΗΠΑ η παραγωγή craft μπυρών το 2024 μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά κατά 4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της κορυφαίας αμερικανικής ένωσης παραγωγών Brewers Association. Μάλιστα, ο αριθμός των μικρών ανεξάρτητων ζυθοποιίων μειώθηκε αισθητά για πρώτη φορά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με 501 μικροζυθοποιίες να κλείνουν και μόλις 434 να ανοίγουν.

Τέλος, στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού η αξία της αγοράς craft μπύρας αναμένεται να εκτιναχθεί από 29,23 δισ. ευρώ το 2024 στα 101,36 δισ. ευρώ το 2033 ακολουθώντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14,82% για την περίοδο αναφοράς 2025-33. Κυριότερος παράγοντας της ανάπτυξης αυτής αποτελεί η αυξημένη ζήτηση για premium ετικέτες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Προτεινόμενα

Η Heineken ανανεώνει την πενταετή στρατηγική της για να πετύχει αύξηση κερδών εν μέσω δυσκολιών

Η Heineken υποστηρίζει ότι θα επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη με λιγότερους πόρους, καθώς παρουσίασε στους επενδυτές την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου μια ανανεωμένη πενταετή στρατηγική, η οποία θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί περισσότερο σε συγκεκριμένες μάρκες και αγορές.

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.