Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Κοινοποίηση:

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Με την αναβάθμιση αυτή ο όμιλος θα υπερδιπλασιάσει τις δυνατότητες παραγωγής των εν λόγω ετικετών. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο και η Diageo αναφέρει ότι η προτεινόμενη επέκταση θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του ζυθοποιείου σε 4,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Ο όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης για την έκδοση άδειας από το Συμβούλιο της Κομητείας Kildare.

Η εφημερίδα Irish Independent αναφέρει ότι, ενώ το φημισμένο ζυθοποιείο St James’s Gate στο Δουβλίνο θα παραμείνει η έδρα της παραγωγής της Guinness, όταν το νέο εργοστάσιο στο Kildare τεθεί σε λειτουργία το επόμενο έτος, θα παρασκευάζει μπύρες όπως οι Rockshore, Harp, Hop House 13, Smithwick’s, Kilkenny και Carlsberg, ενώ θα αποτελέσει και κέντρο παραγωγής για την Guinness και την Guinness 0.0 στις αναδυόμενες αγορές.

Η παραγωγική ικανότητα της μονάδας παραγωγής στο St James’s Gate βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση τον περασμένο χειμώνα, καθώς η ζήτηση για Guinness στη Βρετανία και την Ιρλανδία αυξήθηκε κατακόρυφα. Υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές για ελλείψεις και ακόμη και για επιβολή δελτίων σε πελάτες σε ορισμένες παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παγκοσμίως ανάρπαστη η Guinness 0.0

Μέρος αυτού προκλήθηκε από την εκρηκτική αύξηση της δημοτικότητας της Guinness 0.0, η οποία επί του παρόντος παρασκευάζεται μόνο στο St. James Gate. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι πωλήσεις της Guinness 0.0 σε βαρέλι αυξήθηκαν κατά 161% μεταξύ Ιουνίου 2022 και Μαρτίου 2025.

Η Diageo δήλωσε ότι το St James’s Gate στο Δουβλίνο «θα παραμείνει η καρδιά και η ψυχή της Guinness, συνεχίζοντας να παρασκευάζει για τις μεγαλύτερες και πιο καθιερωμένες αγορές της», συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας την προτεινόμενη επέκταση στο Kildare, ο παγκόσμιος διευθυντής προμήθειας μπύρας της Diageo, Colin O’Brien, δήλωσε: «Αυτή η προγραμματισμένη επέκταση στο Littleconnell έχει σχεδιαστεί για να μας τοποθετήσει σε θέση να εκμεταλλευτούμε μελλοντικές ευκαιρίες παγκόσμιας ανάπτυξης για τις μάρκες Guinness και Guinness 0.0.

«Αυξάνοντας την παραγωγική μας ικανότητα, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις αναδυόμενες αγορές, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της Ιρλανδίας ως κορυφαία αγορά για τις εξαγωγές μπύρας».

Αν και η Diageo έχει πουλήσει αρκετές ζυθοποιίες στην Αφρική τα τελευταία δύο χρόνια, έχει διατηρήσει τον έλεγχο της επωνυμίας Guinness, η οποία παράγεται όλο και περισσότερο με άδεια.

Ο όμιλος προετοιμάζεται επίσης για την έναρξη λειτουργίας μιας μικροζυθοποιίας-εκθεσιακού χώρου στο Covent Garden του Λονδίνου, στην αρχή του έτους.

Με πληροφορίες από drinks business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στηρίζει ως χορηγός το ZIRIA Music Festival

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., με την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ, ανακοίνωσε τη χορηγία της στο ZIRIA Music Festival 2025, ένα από τα πιο διαδραστικά φεστιβάλ, που επιστρέφει δυναμικά από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.

Προτεινόμενα

Η βιομηχανία μπύρας της Γερμανίας αναζητά λύσεις στον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής

Λυκίσκους ανθεκτικούς στην κλιματική αλλαγή εξετάζει η Γερμανία, με την πρώτη δύναμη της παγκόσμιας βιομηχανίας μπύρας να καλλιεργεί πειραματικά νέα φυτά εντός ενός θερμοκηπίου που

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης αναδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο της νέας ΚΑΠ για τη Θράκη

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της την Τετάρτη 9 Ιουλίου ημερίδα με θέμα: «Κοινή Αγροτική Πολιτική, Ατζέντα 2025–2030». Στα πλαίσια της ημερίδας συζητήθηκε ο στρατηγικός ρόλος της ΚΑΠ για τη Θράκη με στόχο τη μετάβαση προς ένα ανθεκτικό, καινοτόμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο αγροδιατροφικό μοντέλο.

Περιορισμένης έκδοσης παγωτό λανσάρουν η ζυθοποιία Guinness και Van Leeuwen

Στο λανσάρισμα ενός περιορισμένης έκδοσης παγωτού προχωρά η Guinness σε συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία Van Leeuwen. Η συνεργασία αποτελεί φόρο τιμής στις διαφημίσεις «Lovely Day for Guinness» της ζυθοποιίας που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του 1950, αλλά παράλληλα κατά την κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo αποτελεί και ένα νέο τρόπο για τους καταναλωτές να απολαύσουν την αγαπημένη τους Imperial Stout.

Στερεύουν ξανά τα αποθέματα Guinness ενόψει καλοκαιριού, συναγερμός σε τουριστικούς προορισμούς

Τα αποθέματα της μπύρας Guinness στην αγορά της Mallorca και άλλους τουριστικούς προορισμούς φαίνεται να στερεύουν, την ώρα που ετοιμάζονται να υποδεχτούν χιλιάδες Βρετανών τουριστών,

Αυστηρότερη νομοθεσία ένδειξης προέλευσης αντί δασμών προτείνει στις ΗΠΑ η Diageo

Την αυστηρότερη νομοθεσία σχετικά με την προέλευση των εισαγόμενων προϊόντων ως εναλλακτική απέναντι στην επιβολή δασμών προτάσσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ο όμιλος αλκοολούχων ποτών, Diageo.