Τις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε ο Χατζιδάκης

Κοινοποίηση:

Το επενδυτικό της πλάνο ύψους 15,5 εκατ. ευρώ για ενίσχυση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου και η επένδυση αξίας 50 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίου κυτοποιίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζιδάκη, στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χατζιδάκης χαρακτήρισε τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης «παράδειγμα της Ελλάδας που παράγει και προχωρά μπροστά». «Η εταιρεία έχει αναπτύξει πρότυπη δραστηριότητα, με σημαντικά θετικό αποτύπωμα στην τοπική ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Η συνεργασία της με περισσότερους από 1.000 αγρότες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Λήμνο αποτελεί πρότυπο για την ελληνική βιομηχανία, η οποία αποδεικνύει ότι παραμένει όρθια και ισχυρή», επεσήμανε ο κ. Χατζιδάκης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. είχε την τιμή να υποδεχθεί τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κωστή Χατζηδάκη, στις εγκαταστάσεις της στην Κομοτηνή.

Κατά την επίσκεψη, ο Αντιπρόεδρος ξεναγήθηκε στις πρότυπες εγκαταστάσεις της πρώτης ελληνικής ζυθοποιίας και ενημερώθηκε για τις καινοτόμες πρακτικές παραγωγής, τις στρατηγικές επενδύσεις της εταιρείας και τη συμβολή της στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας, κ. Νίκος Μπήλιος, δήλωσε:

«Η παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Κωστή Χατζηδάκη στις εγκαταστάσεις μας αποτελεί τιμή και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουμε καθημερινά για να προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στον καταναλωτή και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η στήριξη της Πολιτείας μας δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της Θράκης και της χώρας γενικότερα.»

Ο κ. Μπήλιος παρουσίασε το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για την περίοδο 2023–2025, ύψους 15,5 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και τη διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη νέα εμβληματική επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίου κυτιοποιίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, με προβλεπόμενη παραγωγική ικανότητα 500 εκατ. αλουμινένιων κουτιών ετησίως και δυνατότητα επέκτασης στο 1 δισ. τεμάχια. Η επένδυση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει τις εξαγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Κωστής Χατζιδάκης, στη δήλωση του, τόνισε:

«Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ελλάδας που παράγει και προχωρά μπροστά. Η Θράκη διαθέτει σημαντικές βιομηχανίες, αρκετές εκ των οποίων είναι καινοτόμες και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία έχει αναπτύξει πρότυπη δραστηριότητα, με σημαντικά θετικό αποτύπωμα στην τοπική ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Η συνεργασία της με περισσότερους από 1.000 αγρότες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Λήμνο αποτελεί πρότυπο για την ελληνική βιομηχανία, η οποία αποδεικνύει ότι παραμένει όρθια και ισχυρή.»

Ολοκληρώνοντας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους της Ζυθοποιίας για την προσφορά τους στην οικονομία και την κοινωνία.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Bud επίσημος χορηγός μπύρας της Μίλαν, εμβαθύνει το αποτύπωμα της στον αθλητισμό η AB InBev

Η Μίλαν και η AB InBev, η κορυφαία ζυθοποιία στον κόσμο από άποψη πωλήσεων, ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η Budweiser θα γίνει ο Επίσημος Συνεργάτης Μπύρας και Περιφερειακός Συνεργάτης των Rosoneri.

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

Μπύρα και όχι πια κρασί το πιο αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).

Άρχισε η νέα εσοδεία βυνοποιήσιμου κριθαριού από τη «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε την έναρξη της νέας εσοδείας βυνοποιήσιμου κριθαριού της για την περίοδο 2025-26 στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που εφαρμόζει σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από τον Έβρο μέχρι την Χαλκιδική και τη Λήμνο.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της σε φοιτητές

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε το Deree – The American College of Greece, στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας και της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας στους φοιτητές του Τμήματος Marketing and Strategy.