Αποκαλυπτήρια για την αυθεντική γερμανική πίλσνερ «Γκρολ» της Αναστασίου

Κοινοποίηση:

Τη νέα της αυθεντική γερμανική πίλσνερ «Γκρολ» παρουσιάζει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο παραδοσιακό βαυαρικό εστιατόριο München – My way by Erich η Ζυθοποιία Αναστασίου.

Όπως αναφέρει η μικροζυθοποιία από το Χαλάνδρι η «Γκρολ» είναι «Μια αυθεντική γερμανική πίλσνερ, μια συνταγή που τιμά τους πρωτοπόρους, τους οραματιστές, σέβεται την παράδοση και αποτυπώνει την ουσία της γερμανικής ζυθοποίησης». Η περιεκτικότητα της σε αλκοόλ ανέρχεται σε 4,6%.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η έμπνευση πίσω από τη νέα συνταγή της Ζυθοποιίας Αναστασίου:

Πηγή έμπνευσης για την νέα μας συνταγή αποτελεί ένας από τους πρωτοπόρους, ο Γιόζεφ Γκρολ.

Ο Γιόζεφ Γκρολ (21 Αυγούστου 1813 – 22 Νοεμβρίου 1887) ήταν Γερμανός ζυθοποιός. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης ενός ζυθοποιείου στο Βίλσχοφεν αν ντερ Ντόναου στην Κάτω Βαυαρία και είχε πειραματιστεί κυρίως με  βυθοζύμωτες συνταγές.

Ο Γκρολ, γνωστός και ως ο «πατέρας της πίλσνερ», ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της πρώτης ανοιχτόχρωμης λάγκερ στον κόσμο, της Pilsner Urquell, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσε την έμπνευση για περισσότερα από τα δύο τρίτα του ζύθου που παράγεται και καταναλώνεται σήμερα στον κόσμο.

Η σύμβαση του Γιόζεφ Γκρολ με το τσέχικο ζυθοποιείο έληξε στις 30 Απριλίου 1845. Επέστρεψε στο Βίλσχοφεν αν ντερ Ντόναου και αργότερα κληρονόμησε το ζυθοποιείο του πατέρα του.

Ο Γιόζεφ Γκρολ πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 1887, σε ηλικία 74 ετών, από καρδιακή προσβολή στο σπίτι της κόρης του Κάθι Χούτερ στο Βίλσχοφεν αν ντερ Ντόναου, όμως η κληρονομιά που άφησε πίσω του ζεί αιώνια.

Η ζυθοποιία Groll δεν υπάρχει πλέον. Ωστόσο, τμήματα της ζυθοποιίας αποκτήθηκαν από την Wolferstetter, μια άλλη ζυθοποιία της περιοχής η οποία  εξακολουθεί να παράγει την «Josef Groll Pils» προς τιμήν του.

Το Βίλσχοφεν αν ντερ Ντόναου, «Βίλσχοφεν στον Δούναβη», είναι η μεγαλύτερη πόλη στα νοτιοανατολικά της Βαυαρίας, στη Γερμανία, στην περιφέρεια του Πάσσαου.

Στη νέα μας συνταγή δεσπόζει ο θυρεός του Πάσσαου με φόντο την βαυαρέζικη σημαία.

Είναι η περιοχή που έζησε, μεγαλούργησε και απεβίωσε σαν ζυθοποιός ο Γκρολ.

Μείνετε συντονισμένοι για την  παρουσίαση της νέας μας ετικέτας!!!

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Χάνει το «τρένο» των νέων καταναλωτών η craft μπύρα στις ΗΠΑ, αναγκαία η αλλαγή στρατηγικής

Νέα έρευνα της εταιρείας CGA by NIQ δείχνει ότι η craft μπύρα χάνει έδαφος με τους νέους καταναλωτές παρά την απήχηση της στο εμπόριο των ΗΠΑ, και καταδεικνύει την ανάγκη για υιοθεσία νέων στρατηγικών που να ταιριάζουν στις προτιμήσεις της Gen Ζ.

Προτεινόμενα

Στα 31,3 δισ. ευρώ θα φτάσει η αξία της ευρωπαϊκής αγοράς μπύρας ως το 2035 σύμφωνα με νέα έρευνα

Στα περίπου 31,3 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αξία της αγοράς μπύρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως το 2035, ακολουθώντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 1,6% για την περίοδο αναφοράς 2024 ως το 2035, βάσει νέας μελέτης της ερευνητικής εταιρείας IndexBox.

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.