Τέλος η ζυθοποιία της Heineken στο Βιετνάμ λόγω μείωσης της ζήτησης

Κοινοποίηση:

«Η συνολική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας μπύρας, αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης που οδήγησε σε πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των καταναλωτικών συνηθειών», δήλωσε η εταιρεία.

Επιπλέον, οι αυστηρότεροι νόμοι του Βιετνάμ για την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση, οι οποίοι έχουν περιορίσει το όριο περιεκτικότητας σε αλκοόλ για τους οδηγούς στο μηδέν από το 2019, έχουν επίσης βλάψει τα ποσοστά κατανάλωσης μπύρας.

Ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η αγορά μπύρας στο Βιετνάμ σημείωσε διψήφια πτώση το 2023 και συνεχίζει την πτωτική πορεία με μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό μέχρι στιγμής φέτος, δήλωσε η Heineken.

Επιδιώκουμε αποτελεσματικότητα και οικονομίες κλίμακας για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να επιτύχουμε ανάπτυξη στην αγορά του Βιετνάμ”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι ορισμένοι από τους επηρεαζόμενους εργαζόμενους θα μεταφερθούν σε άλλα ζυθοποιεία της Heineken στο Βιετνάμ.

Η Heineken δραστηριοποιείται στο Βιετνάμ μέσω της Heineken Vietnam, μιας κοινοπραξίας με την τοπική εταιρεία Saigon Trading Group, από το 1991.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει επενδύσει πάνω από 1 δισ. ευρώ (1,07 δισ. δολάρια) στο Βιετνάμ και ότι τα ζυθοποιεία της απασχολούν άμεσα πάνω από 3.000 υπαλλήλους.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών του Βιετνάμ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά στο 100% μέχρι το 2030, μια κίνηση που μπορεί να πλήξει περαιτέρω τον κλάδο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,

Πώς κατάφερε να ξεχωρίσει το Alea Craft Beer Festival

Σε μία πληθώρα από εκδηλώσεις γύρω από την μπύρα που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, η ομάδα της Alea Brewing Co. κατάφερε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα.

Προτεινόμενα

Βαρέλια παλαίωσης, the next best thing στην μπύρα

Στην επέκταση των εγκαταστάσεών της προχωράει η Μικροζυθοποιία Septem, στο πλαίσιο της οποίας σχεδιάζει να δηµιουργήσει µία κάβα για ξύλινα βαρέλια όπου θα ωριµάζουν κάποιες από τις µπύρες που παράγει.

Διαχρονική στήριξη του έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College από την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.