Τέλος η ζυθοποιία της Heineken στο Βιετνάμ λόγω μείωσης της ζήτησης

Κοινοποίηση:

«Η συνολική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας μπύρας, αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης που οδήγησε σε πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των καταναλωτικών συνηθειών», δήλωσε η εταιρεία.

Επιπλέον, οι αυστηρότεροι νόμοι του Βιετνάμ για την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση, οι οποίοι έχουν περιορίσει το όριο περιεκτικότητας σε αλκοόλ για τους οδηγούς στο μηδέν από το 2019, έχουν επίσης βλάψει τα ποσοστά κατανάλωσης μπύρας.

Ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η αγορά μπύρας στο Βιετνάμ σημείωσε διψήφια πτώση το 2023 και συνεχίζει την πτωτική πορεία με μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό μέχρι στιγμής φέτος, δήλωσε η Heineken.

Επιδιώκουμε αποτελεσματικότητα και οικονομίες κλίμακας για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να επιτύχουμε ανάπτυξη στην αγορά του Βιετνάμ”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι ορισμένοι από τους επηρεαζόμενους εργαζόμενους θα μεταφερθούν σε άλλα ζυθοποιεία της Heineken στο Βιετνάμ.

Η Heineken δραστηριοποιείται στο Βιετνάμ μέσω της Heineken Vietnam, μιας κοινοπραξίας με την τοπική εταιρεία Saigon Trading Group, από το 1991.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει επενδύσει πάνω από 1 δισ. ευρώ (1,07 δισ. δολάρια) στο Βιετνάμ και ότι τα ζυθοποιεία της απασχολούν άμεσα πάνω από 3.000 υπαλλήλους.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών του Βιετνάμ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά στο 100% μέχρι το 2030, μια κίνηση που μπορεί να πλήξει περαιτέρω τον κλάδο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Δύο νέες ετικέτες της μπύρας Trooper ανακοίνωσαν οι Iron Maiden

Δύο νέες ετικέτες της μπύρας Trooper ανακοίνωσαν οι Iron Maiden, στα πλαίσια της περιοδείας τους The Future Past Tour, με τους Αυστραλούς φαν του συγκροτήματος να είναι οι πρώτοι που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ολοκαίνουργιες «Future Past» και «Strange Land».

Εντυπώσεις από το 4ο Peloponnese Beer Festival (Οnly Craft)

Το Peloponnese Beer Festival στέφτηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη φορά χαρίζοντας στους επισκέπτες του ένα τριήμερο γλέντι με πολύ μουσική και ακόμη περισσότερη μπύρα. Η συντακτική ομάδα του Beer & Brunch μεταφέρει τις εμπειρίες της.

Στρατηγικά συνεργασία Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Την στρατηγική τους συνεργασία επικύρωσαν η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (Βεργίνα) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για αναπτυξιακά και επενδυτικά θέματα που αφορούν την