Η απόλυτη out of the box συνταγή με αρωματικό προφίλ και γευστική ένταση

Κοινοποίηση:

Η µπύρα Delphi αποτελεί µια διαφορετική γαστρονοµική πρόταση. Μια συνταγή out of the box, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά µια βυθοζύµωτης µπύρας Pilsner µε το αρωµατικό προφίλ και τη γευστική ένταση µιας αφροζύµωτης µπύρας Αle µε alc 5%  και 22 ΙBUs. Οι βύνες που χρησιµοποιούνται συνδυάζουν τον αρωµατικό χαρακτήρα και την ξηρότητα του κριθαριού, µε τη γλυκύτητα και τη µεταξένια υφή που προσδίδουν το σιτάρι και η βρώµη.

Η πρώτη ζύµωση πραγµατοποιείται µε βυθοζύµωτη µαγιά σε θερµοκρασίες από 14 έως 18ο C, µε στόχο την αποτύπωση του βυνώδους χαρακτήρα, αλλά µε σεβασµό στα ποικιλιακά χαρακτηριστικά των λυκίσκων. Η επαναζύµωση µε µαγιά τύπου Ale και η χρήση µελιού ανθέων σε θερµοκρασία 18-22ο C, απογειώνουν τα αρωµατικά χαρακτηριστικά της Delphi. Η παραγωγή της Delphi σε φιάλη 750ml, ολοκληρώνεται µε την επαναζύµωση στη φιάλη, στα πρότυπα της méthode champenoise. Η αργή επαναζύµωση στην φιάλη, προσδίδει µια χαρακτηριστική ξηρότητα και διακριτική οξύτητα στη γεύση, ενώ οι νότες ψωµιού και µπισκότου, χαρακτηριστικές της αυτόλυσης της µαγιάς, προσθέτουν αρωµατική πολυπλοκότητα και µεστό σώµα. Η επιλογή τεσσάρων διαφορετικών ευρωπαϊκών λυκίσκων µε χαµηλή πικράδα και «κοµψό» ανθικό χαρακτήρα, σε συνδυασµό µε δύο αµερικανικούς λυκίσκους µε έντονα στοιχεία εσπεριδοειδών, ολοκληρώνουν την γευστική και αρωµατική παλέτα στην µπύρα Delphi.

Αφιλτράριστη και γαστρονομική

Η µπύρα Delphi είναι φυσικά θολή,  χαρακτηρίζεται από πλούσιο συνεκτικό αφρό µεγάλης διάρκειας, ενώ γευστικά η διακριτική και δροσιστική πικράδα, συνοδεύεται από έντονα αρωµατική επίγευση.  Η ιδανική πρόταση σερβιρίσµατος περιλαµβάνει ποτήρια τουλίπας σε θερµοκρασία 5-7Ο C.

«Οραµατιστήκαµε, σχεδιάσαµε και ζυθοποιήσαµε την µπύρα  Delphi, ώστε να αποτελέσει την απόλυτη γαστρονοµική πρόταση συνοδείας της  Μεσογειακής κουζίνας» σηµειώνουν χαρακτηριστικά οι δηµιουργοί αυτής της ιδιαίτερης πρότασης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,

Πώς κατάφερε να ξεχωρίσει το Alea Craft Beer Festival

Σε μία πληθώρα από εκδηλώσεις γύρω από την μπύρα που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, η ομάδα της Alea Brewing Co. κατάφερε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα.

Προτεινόμενα

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,

Η μπύρα Νήσος συμμετέχει στο μεγάλο φεστιβάλ μπύρας «World of Beer Festival» από τις 10 έως τις 12 Μαΐου

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ θα συμμετέχει στο World of Beer Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για το πρώτο, επίσημο, μεγάλο φεστιβάλ μπύρας στην Ελλάδα, αφιερωμένο στον μαγευτικό κόσμο της μπύρας, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών οι μπύρες με άρωμα και ιδιαίτερες γεύσεις

Ακολουθώντας την τάση της αγοράς για αρωματικά ποτά, οι ζυθοποιοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την παραγωγή μπυρών με αρώματα, όπως προέκυψε από το συνέδριο International Beer Strategies Conference στην Πορτογαλία.