Πρώτη παντού η πρώτη της Λάρισας, βραβευμένη και για τη γεύση της η Lola Pilsner

Κοινοποίηση:

Ξανθιά και σχεδόν διαυγής, µε λευκό αφρό µεγάλης διάρκειας. Στη µύτη διακρίνουµε διακριτικά γήινα και ελαφρώς πικάντικα αρώµατα. Στο στόµα, η γλυκύτητα της βύνης µαζί µε τη ελαφριά γεύση µπισκότου δένει αρµονικά µε τα διακριτικά αρώµατα του Τσέχικου λυκίσκου. Η επίγευση της Lola Pilsner είναι ελαφρώς πικρή, πικάντικη και µε µεγάλη διάρκεια, όπως ακριβώς αρµόζει σε µια κλασική Τσέχικη Pils ενώ η προτεινόµενη θερµοκρασία σερβιρίσµατος είναι 4οC.

Το 2021 η πρώτη µπύρα της Ζυθοποιίας Πηνειού βραβεύτηκε από το International Taste Institute, τον παγκόσµιο ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση καταναλωτικών τροφίµων & ποτών από επαγγελµατίες, µε Superior Taste Award, συνιστώντας άλλη µια πρωτιά για τη µικροζυθοποιία της Λάρισας, η οποία πρόσφατα και µεταξύ άλλων κατάφερε να ψηφιοποιήσει πλήρως τις παραγωγικές διαδικασίες της και να εφαρµόσει τεχνητή νοηµοσύνη µε σκοπό τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της. Και έπεται συνέχεια…

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,

Πώς κατάφερε να ξεχωρίσει το Alea Craft Beer Festival

Σε μία πληθώρα από εκδηλώσεις γύρω από την μπύρα που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, η ομάδα της Alea Brewing Co. κατάφερε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα.

Προτεινόμενα

Η αγάπη για τη Λάρισα έγινε Λόλα

«Το τρίπτυχο που απαιτείται για µια οργανωµένη µικροζυθοποιία είναι πολύ καλός σχεδιασµός, ανάλογη επένδυση και καλή οµάδα. Στη δική µας περίπτωση ο σχεδιασµός του έργου τεχνικά αλλά και η ωρίµανση της ιδέας και του επιχειρηµατικού σχεδίου άρχισε σχεδόν από το 2016» απαντά όταν ερωτάται για τη µυστική συνταγή της επιτυχίας του εγχειρήµατός του ο Γιώργος Πέτρου, συνιδρυτής και διευθύνων σύµβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού.

Με ρυθμό ανάπτυξης 11,4% τρέχει η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale έως το 2025

Η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale αναμένεται να φτάσει τα 70,1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, με ρυθμό ανάπτυξης 11,4%, δείχνει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία η αύξηση του πληθυσμού, νέοι και τα social media τροφοδοτούν τη ζήτηση.  Η έκθεση της Allied Market Research αποτιμά το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς India Pale Ale  σε 32.905,6 εκατομμύρια δολάρια το 2018, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46,5% του μεριδίου.