Πτώση 5% στις πωλήσεις μπύρας στην Ολλανδία το πρώτο εξάμηνο του 2024

Κοινοποίηση:

Η αγορά μπύρας στην Ολλανδία σημείωσε πτώση της τάξεως του 5% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με την εμπορική ένωση Nederlandse Brouwers.

Εκπρόσωπος της ένωσης δήλωσε στην ολλανδική ιστοσελίδα NU.nl πως η μείωση αυτή παρατηρείται σε όλες τις κατηγορίες μπύρας. Οι πωλήσεις των lager, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 75% της συνολικής αγοράς, υποχώρησαν κατά 4,4%, ενώ οι specialty και mixed μπύρες κατέγραψαν πτώση 4,6% και 16,5% αντίστοιχα. Ακόμα και οι μη αλκοολούχες μπύρες, οι οποίες άλλοτε θεωρούνταν μια ανερχόμενη κατηγορία, είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται κατά 10%.

Η διευθύντρια της Nederlandse Brouwers, Fred Teeven, είχε παλαιότερα σχολιάσει πως η αύξηση των φόρων υπονόμευσε τις προσπάθειες για την προώθηση των μη αλκοολούχων μπυρών, παρά τη συμφωνία με την κυβέρνηση για την προώθησή τους. Ειδικότερα, η αύξηση του έμμεσου φόρου κατά 8% στις αλκοολούχες μπύρες και σχεδόν 200% στις μη αλκοολούχες, καθιστά τις τιμές στην Ολλανδία σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Σύμφωνα με την Nederlandse Brouwers, η πτώση αυτή αποδίδεται στις ακραίες θερμοκρασίες που επικράτησαν στην Ολλανδία, καθώς και στην αύξηση των φόρων. Η μείωση των πωλήσεων συνεχίζεται, καθώς παρόμοια ποσοστά μείωσης είχαν παρατηρηθεί και τον περασμένο Νοέμβριο, με πολλά ζυθοποιεία να αναγκάζονται να κλείσουν λόγω χρεοκοπίας.

Πηγές: NL Times, The drinks business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Στην Αμερική για δουλειές η ελληνική Seven Island Brewery

Για ακόμα μια φορά η μικρή νομαδική ζυθοποιία της Κέρκυρας Seven Island Brewery διασχίζει τον Ατλαντικό και περιοδεύει στην Αμερική, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της στην προώθηση της ελληνικής craft σκηνής στην παγκόσμια σκηνή.