Σε κέντρο καινοτομίας εξελίσσεται το ιστορικό ζυθοποιείο της Pilsen

Κοινοποίηση:

του Ηλία Ανδρεάκη

Σε κέντρο καινοτομίας εξελίσσεται το ιστορικό ζυθοποιείο Svetovar στην πόλη Pilsen της Τσεχίας, γενέτειρας της γνωστής lager μπύρας.

Συγκεκριμένα στην θέση του ζυθοποιείου πλέον δεσπόζει το TechTower, ένα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά πάρκα στην Τσεχία.

Το πάρκο TechTower προσφέρει τα γραφεία, τις εγκαταστάσεις του, αλλά και τις διασυνδέσεις του με πανεπιστήμια και δημόσιους φορείς σε καινοτόμες επιχειρήσεις, λάτρεις της τεχνολογίας και προγραμματιστές και σε start-up εταιρείες. Η ανασκευή του κόστισε 26 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 7 αποτέλεσαν χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής. Η έκταση του TechTower αγγίζει τα 10 χιλιάδες τετραγωνικά του μέτρα και εντός αυτών στεγάζονται γραφεία, κοινόχρηστοι χώροι, διάφορες εγκαταστάσεις και η βαθύτερη δεξαμενή νερού της χώρας, βάθους 10 μέτρων, όπου οι ομάδες διάσωσεις μπορούν να δοκιμάζουν τον εξοπλισμό τους.

Πριν την κατασκευή της δεξαμενής, όπως υποστηρίζει ο Filip Kopecky, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Water Rescue Service του Ερυθρού Σταυρού της Τσεχίας, η δοκιμή του εξοπλισμού τους ήταν αδύνατη, αφού η βαθύτερη πισίνα που διέθετε η Τσεχία ήταν βάθους μόλις 2 μέτρων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Ποτήρι για υπεύθυνη κατανάλωση μπύρας λανσάρει ιαπωνική ζυθοποιία

Ιαπωνική ζυθοποιία παράγει ένα ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι μπύρας για να προωθήσει την υπεύθυνη κατανάλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη μείωσης της ποσότητας αλκοόλ που πίνουν.

Η Πράγα απαγορεύει τις νυχτερινές εκδρομές σε pubs σε αναζήτηση πιο πολιτισμένων τουριστών

Σε μια εξεζητημένη κίνηση προχώρησε η διοίκηση της πόλης της Πράγας απαγορεύοντας τις οργανωμένες βραδινές επισκέψεις σε μπυραρίες που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία, σε μια

Οι καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να φέρουν την άνοδο της βιομηχανίας ζύθου των ΗΠΑ

Η αυξημένη ζήτηση για πολυτελής και καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ώθησης για την βιομηχανία ζύθου των ΗΠΑ, που το τελευταίο