Δύο νέες μπύρες από κατάλοιπα ψωμιού λανσάρει η βρετανική αλυσίδα supermarket Aldi

Κοινοποίηση:

Δύο νέες μπύρες από κατάλοιπα ψωμιού λανσάρει η βρετανική αλυσίδα supermarket Aldi, σε μια απόπειρα να μειώσει την σπατάλη φαγητού που συνδέεται με την δραστηριότητα της, και οι οποίες θα προστεθούν στην γκάμα προϊόντων της επωνυμίας The Hop Foundry που της ανήκει.

Οι δύο νέες ετικέτες παράγονται σε συνεργασία με τις ζυθοποιίες Freedom Brewery, με την οποία λανσάρει την ετικέτα «Misfits Summer Fruits» με κατάλοιπα φρούτων όπως ράσμπερι, και την Toast Brewing, η οποία ανέλαβε την παρασκευή της «Another Round Session IPA», αξιοποιώντας περισσευούμενες φέτες ψωμιού από την επωνυμία της Aldi, Tiger.

Όπως αναφέρει η Aldi, μέσω αυτής της κίνησης η βρετανική αλυσίδα θα αξιοποιήσει για την παραγωγή μπύρας περίπου τέσσερις χιλιάδες φέτες ψωμιού και περίπου έναν τόνο φρούτων, που ειδάλλως θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Η γενική διευθύντρια του τμήματος αγορών της Aldi UK, Julie Ashfield, δήλωσε ότι η εταιρεία αναζητά διαρκώς τρόπους να βελτιώσει την βιωσιμότητα της, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία με τις Toast Brewing και Freedom Brewery θα συμβάλλει όχι μόνο στην μείωση της σπατάλης φαγητού, αλλά και στην υποστήριξη των Βρετανών προμηθευτών προσφέροντας στους πελάτες της καινοτόμα βιώσιμα προϊόντα. Τέλος, ανέφερε ότι οι μπύρες αυτές αποτελούν το τέλειο παράδειγμα για το πως μέσω της συνεργασίας μπορούν να παραχθούν μπύρες εξαιρετικής ποιότητας, με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Με πληροφορίες από foodbev.com

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Παράγει αξία για την ΑΜΘ η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας

Τις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης μαζί με την ομάδα Αντιδημάρχων του την Πέμπτη 29 Μαΐου. Στο επίκεντρο της επίσκεψης ήταν η συζήτηση για μελλοντικές συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, στον τομέα του τουρισμού, της γαστρονομίας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Προτεινόμενα

Στιγμές χαλάρωσης για τους παίκτες της Μπάγερν στο Oktoberfest ενόψει Λεβερκούζεν

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου για ακόμα μια φορά τίμησαν το Oktoberfest, φορώντας ειδικά σχεδιασμένες παραδοσιακές ενδυμασίες που παραπέμπουν στην πολιτιστική κληρονομιά του ιστορικότερου θεσμού

Η αγάπη για τη Λάρισα έγινε Λόλα

«Το τρίπτυχο που απαιτείται για µια οργανωµένη µικροζυθοποιία είναι πολύ καλός σχεδιασµός, ανάλογη επένδυση και καλή οµάδα. Στη δική µας περίπτωση ο σχεδιασµός του έργου τεχνικά αλλά και η ωρίµανση της ιδέας και του επιχειρηµατικού σχεδίου άρχισε σχεδόν από το 2016» απαντά όταν ερωτάται για τη µυστική συνταγή της επιτυχίας του εγχειρήµατός του ο Γιώργος Πέτρου, συνιδρυτής και διευθύνων σύµβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού.