H μικροζυθοποιία Αναστασίου γιορτάζει τα Χριστούγεννα με επετειακή stout

Κοινοποίηση:

Με τη γευστική christmas stout, «Ζύθος Χριστουγέννων» περιεκτικότητας 7,4% ABV, με εκλεκτές βύνες και σπόρους τόνκα μπαίνει για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών η μικροζυθοποιία Αναστασίου.

Τη φιάλη της ετικέτας κοσμεί ένα στολισμένο καράβι, με το Φώτη Αναστασίου και την ομάδα του να θέλουν να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση, που σε μεγάλο βαθμό αντικαταστάθηκε από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Με αυτή της τη δημιουργία η μικροζυθοποιία από το Χαλάνδρι κλείνει δυναμικά το 2024 και εισέρχεται γεμάτη αισιοδοξία στο νέο έτος.

Παρακάτω, ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας και η ιστορία πίσω από τη «Ζύθος Χριστουγέννων»:

Tα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η εορταστική μας συνταγή είναι και πάλι εδώ!!!

O “Ζύθος Χριστουγέννων” είναι μια γευστική Stout στο 7,4% ABV με εκλεκτές βύνες και σπόρους τόνκα για να συνοδεύσει ευχάριστα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Το στολισμένο καράβι ήταν ανέκαθεν πιο συνηθισμένο από το δέντρο μιας και η Ελλάδα πέραν του οτι περιβάλλεται απο θάλασσα, υπήρξε ιστορικά και χώρα ναυτικών. Και είναι ακόμα, έχοντας βιώσει έντονα όσα καλά, αλλά και κακά φέρνει η θάλασσα, στο πέρασμα των χρόνων.

Τα στολισμένα καραβάκια (συνήθως κατασκευές μικρών παιδιών στα νησιά), εμπνευσμένα από τα μακρινά ταξίδια των αγαπημένων προσώπων και τη νοσταλγία που κρύβει η θάλασσα ενδεχομένως να συμβόλιζαν, όχι μόνο την προσμονή των παιδιών για αντάμωση με τους συγγενείς τους, αλλά και τη δική τους αγάπη για την θάλασσα. Παράλληλα, μικρά καραβάκια είχαν τον ρόλο και ενός τιμητικού καλωσορίσματος για τους Έλληνες θαλασσοπόρους που επέστρεφαν στα σπίτια και τις οικογένειές τους, καθώς και τάματος για να είναι ασφαλείς στα άγρια κύματα.

Παρ’ όλα αυτά όμως , το καραβάκι ήταν, συχνά, συνυφασμένο με την αίσθηση του αποχωρισμού και με δυσάρεστες αναμνήσεις και δεν μπόρεσε να εδραιωθεί ως γιορτινό σύμβολο. Για τον λόγο αυτό, ήταν εύκολο να αντικατασταθεί, αργότερα, από το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο απαλλαγμένο από τέτοιους συσχετισμούς στις συνειδήσεις των Ελλήνων, κατάφερνε να πλαισιώσει ιδανικά συνεστιάσεις θαλπωρής, με παρόντα όλα τα μέλη της φαμίλιας και να τονώσει τον οικογενειακό τους χαρακτήρα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το έθιμο με το καραβάκι άντεξε κι αντέχει ακόμα όπου υπάρχει Ελληνισμός κυρίως ανάμεσα σε ναυτικούς, ψαράδες και θαλασσοπόρους. Το έθιμο με το στόλισμα καραβιού κρατάει ακόμα γερά ίσως και σαν μία μορφή τάματος στον Άη Νικόλα, προστάτη άγιο των ναυτικών, ο οποίος γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Απο όλους εμάς στη Ζυθοποιία Αναστασίου, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία!!!

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Στρατηγικά συνεργασία Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Την στρατηγική τους συνεργασία επικύρωσαν η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (Βεργίνα) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για αναπτυξιακά και επενδυτικά θέματα που αφορούν την

Next best thing στις εναλλακτικές πρωτεΐνες οι ζύµες της µπύρας

Στο συνεχώς εξελισσόµενο τοπίο των plant-based προϊόντων και στη δύσκολη πρόκληση της ανάπτυξης φυσικών προϊόντων µε ελάχιστη επεξεργασία και χωρίς τη χρήση επιβλαβών προσθέτων, η µαγιά µπύρας εµφανίζεται ως ένα πανίσχυρο εργαλείο για τη δηµιουργία νέων πρωτεϊνικών επιλογών, που έρχονται όχι µόνο να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά κρέατα και γαλακτοκοµικά προϊόντα, αλλά να ενσωµατωθούν µε επιτυχία σε προϊόντα αρτοποιίας αντικαθιστώντας ακόµα και τα αυγά.

Επεκτείνεται στο κρασί η παλαιότερη ζυθοποιία της Αγγλίας

Η παλαιότερη βρετανική ζυθοποιία, Shepherd Neame, που μετρά περισσότερα από 300 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μπύρας, ανακοίνωσε την είσοδο της στον κλάδο του κρασιού, με την νέα της συλλογή να αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το οινοποιείο Balfour Winery.

Η Ζυθοποιία Αναστασίου ταξιδεύει στην Σάμο και συνεργάζεται με την Samos Beer

Ζυθοποιία Αναστασίου και Samos Beer αποχαιρετούν το καλοκαίρι, και υποδέχονται το φθινόπωρο με ένα διήμερο φεστιβάλ μπύρας, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, την συνεργασία τους που θα φέρει την «γένεση» μιας νέας ετικέτας.