H μικροζυθοποιία Αναστασίου γιορτάζει τα Χριστούγεννα με επετειακή stout

Κοινοποίηση:

Με τη γευστική christmas stout, «Ζύθος Χριστουγέννων» περιεκτικότητας 7,4% ABV, με εκλεκτές βύνες και σπόρους τόνκα μπαίνει για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών η μικροζυθοποιία Αναστασίου.

Τη φιάλη της ετικέτας κοσμεί ένα στολισμένο καράβι, με το Φώτη Αναστασίου και την ομάδα του να θέλουν να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση, που σε μεγάλο βαθμό αντικαταστάθηκε από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Με αυτή της τη δημιουργία η μικροζυθοποιία από το Χαλάνδρι κλείνει δυναμικά το 2024 και εισέρχεται γεμάτη αισιοδοξία στο νέο έτος.

Παρακάτω, ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας και η ιστορία πίσω από τη «Ζύθος Χριστουγέννων»:

Tα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η εορταστική μας συνταγή είναι και πάλι εδώ!!!

O “Ζύθος Χριστουγέννων” είναι μια γευστική Stout στο 7,4% ABV με εκλεκτές βύνες και σπόρους τόνκα για να συνοδεύσει ευχάριστα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Το στολισμένο καράβι ήταν ανέκαθεν πιο συνηθισμένο από το δέντρο μιας και η Ελλάδα πέραν του οτι περιβάλλεται απο θάλασσα, υπήρξε ιστορικά και χώρα ναυτικών. Και είναι ακόμα, έχοντας βιώσει έντονα όσα καλά, αλλά και κακά φέρνει η θάλασσα, στο πέρασμα των χρόνων.

Τα στολισμένα καραβάκια (συνήθως κατασκευές μικρών παιδιών στα νησιά), εμπνευσμένα από τα μακρινά ταξίδια των αγαπημένων προσώπων και τη νοσταλγία που κρύβει η θάλασσα ενδεχομένως να συμβόλιζαν, όχι μόνο την προσμονή των παιδιών για αντάμωση με τους συγγενείς τους, αλλά και τη δική τους αγάπη για την θάλασσα. Παράλληλα, μικρά καραβάκια είχαν τον ρόλο και ενός τιμητικού καλωσορίσματος για τους Έλληνες θαλασσοπόρους που επέστρεφαν στα σπίτια και τις οικογένειές τους, καθώς και τάματος για να είναι ασφαλείς στα άγρια κύματα.

Παρ’ όλα αυτά όμως , το καραβάκι ήταν, συχνά, συνυφασμένο με την αίσθηση του αποχωρισμού και με δυσάρεστες αναμνήσεις και δεν μπόρεσε να εδραιωθεί ως γιορτινό σύμβολο. Για τον λόγο αυτό, ήταν εύκολο να αντικατασταθεί, αργότερα, από το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο απαλλαγμένο από τέτοιους συσχετισμούς στις συνειδήσεις των Ελλήνων, κατάφερνε να πλαισιώσει ιδανικά συνεστιάσεις θαλπωρής, με παρόντα όλα τα μέλη της φαμίλιας και να τονώσει τον οικογενειακό τους χαρακτήρα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το έθιμο με το καραβάκι άντεξε κι αντέχει ακόμα όπου υπάρχει Ελληνισμός κυρίως ανάμεσα σε ναυτικούς, ψαράδες και θαλασσοπόρους. Το έθιμο με το στόλισμα καραβιού κρατάει ακόμα γερά ίσως και σαν μία μορφή τάματος στον Άη Νικόλα, προστάτη άγιο των ναυτικών, ο οποίος γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Απο όλους εμάς στη Ζυθοποιία Αναστασίου, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία!!!

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση πωλήσεων για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Προτεινόμενα

Next best thing στις εναλλακτικές πρωτεΐνες οι ζύµες της µπύρας

Στο συνεχώς εξελισσόµενο τοπίο των plant-based προϊόντων και στη δύσκολη πρόκληση της ανάπτυξης φυσικών προϊόντων µε ελάχιστη επεξεργασία και χωρίς τη χρήση επιβλαβών προσθέτων, η µαγιά µπύρας εµφανίζεται ως ένα πανίσχυρο εργαλείο για τη δηµιουργία νέων πρωτεϊνικών επιλογών, που έρχονται όχι µόνο να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά κρέατα και γαλακτοκοµικά προϊόντα, αλλά να ενσωµατωθούν µε επιτυχία σε προϊόντα αρτοποιίας αντικαθιστώντας ακόµα και τα αυγά.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Γερμανική συνταγή με αέρα Νάξου η gose «Ταλιάνι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Ένα παραδοσιακό γερμανικό είδος ζύθου με άρωμα και γεύση Νάξου συνδυάζει η νέα gose ετικέτα «Ταλιάνι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Η «Ταλιάνι» παράγεται με 100% γερμανικό καπνιστό σιτάρι, φρέσκο λεμόνι Νάξου και αλάτι απευθείας από τις αλυκές πίσω από την παραλία του Αγίου Προκοπίου στη Νάξο.

Ο λυκίσκος Krush πρωταγωνιστής της «Κρούσης» της μικροζυθοποιίας Αναστασίου

Ο λυκίσκος Krush είναι ο πρωταγωνιστής της νέας μονοποικιλιακής I.P.A. της Ζυθοποιίας Αναστασίου.  H Krush είναι μια ποικιλία λυκίσκου που αναπτύχθηκε από την «Hop Breeding Company» και κυκλοφόρησε το 2024 με αρώματα και γεύσεις από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι), τροπικά (μάνγκο, γκουάβα), πυρηνόκαρπα (ροδάκινο), μούρα και ξυλώδη (ρητίνη), να συνθέτουν το προφίλ της.