Παράδειγμα καινοτομίας και στήριξης της τοπικής οικονομίας η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Κοινοποίηση:

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ) συμμετείχε στο τρίτο East Macedonia and Thrace Forum ως παράδειγμα αυτοδύναμης ελληνικής βιομηχανίας, που επενδύει στην καινοτομία, στηρίζει την τοπική οικονομία και διατηρεί ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα. Το «παρών» για τη ΖΜΘ έδωσε ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας κ. Νικόλαος Μπήλιος με τη συμμετοχή του στο πάνελ με θέμα «Driving Exports Fostering Industrial Growth».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Μπήλιος «η ΖΜΘ δεν είναι μόνο ένας ισχυρός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και μια εξαγωγική δύναμη που ενισχύει τη διεθνή παρουσία της ελληνικής βιομηχανίας. Με ισχυρή παραγωγική βάση στη Θράκη, η εταιρεία υποστηρίζει πάνω από 150 θέσεις εργασίας, συνεργάζεται με 500 αγρότες και ενισχύει τη συμβολαιακή γεωργία με περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιέργειας βυνοποιήσιμου κριθαριού, εξασφαλίζοντας ελληνική πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας για τις αγορές του εξωτερικού αλλά και μειώνοντας την ανάγκη για εισαγωγές». Παράλληλα, η λειτουργία του πρώτου ελληνικού βυνοποιείου έχει μετατρέψει τη Θράκη σε κόμβο ζυθοποιίας και αγροδιατροφικής εξέλιξης, στηρίζοντας την αυτάρκεια και ενδυναμώνοντας την ελληνική αγροτική παραγωγή.

«Με δυναμική παρουσία σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και άλλες σημαντικές αγορές, η ΖΜΘ εξάγει ελληνική βύνη, μπύρα Βεργίνα και τσάι TUVUNU, ενισχύοντας τη διεθνή αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία που επιστρέφει στην ελληνική οικονομία. Η στρατηγική αυτή αποτυπώνεται στην αύξηση 17% του κύκλου εργασιών το 2023, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική βιομηχανία μπορεί να είναι εξωστρεφής, ανταγωνιστική και να διεκδικεί σημαντικό μερίδιο στις παγκόσμιες αγορές» δήλωσε ο κ. Μπήλιος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μπήλιος αναφέρθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις και τη βιομηχανική επέκταση, σημειώνοντας ότι η ΖΜΘ έχει επενδύσει 17 εκατ. ευρώ σε νέες παραγωγικές μονάδες, ενώ επίκειται νέα επένδυση 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας μονάδας κυτιοποιίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και πολιτείας για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας, μέσα από στοχευμένες πολιτικές και στήριξη εξαγωγικών πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο του forum, ο κ. Μπήλιος συναντήθηκε με εκπροσώπους μαθητών σχολείων από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, συζητώντας ζητήματα σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη βιομηχανική παραγωγή και την σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Χάνει το «τρένο» των νέων καταναλωτών η craft μπύρα στις ΗΠΑ, αναγκαία η αλλαγή στρατηγικής

Νέα έρευνα της εταιρείας CGA by NIQ δείχνει ότι η craft μπύρα χάνει έδαφος με τους νέους καταναλωτές παρά την απήχηση της στο εμπόριο των ΗΠΑ, και καταδεικνύει την ανάγκη για υιοθεσία νέων στρατηγικών που να ταιριάζουν στις προτιμήσεις της Gen Ζ.

Προτεινόμενα

Πρωτότυπη θήκη για κινητά από την Heineken για αντιμετώπιση του εθισμού στα social media

Μια πρωτότυπη θήκη για κινητά με την οποία αποσκοπεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του εθισμού στα social media στη διάρκεια κοινωνικών εξόδων, σε συνεργασία με τη Σουηδή εφευρέτη, Simone Giertz, ως μέρος της καμπάνιας #SocialOffSocials.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).