Τέλος η ζυθοποιία της Heineken στο Βιετνάμ λόγω μείωσης της ζήτησης

Κοινοποίηση:

«Η συνολική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας μπύρας, αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης που οδήγησε σε πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των καταναλωτικών συνηθειών», δήλωσε η εταιρεία.

Επιπλέον, οι αυστηρότεροι νόμοι του Βιετνάμ για την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση, οι οποίοι έχουν περιορίσει το όριο περιεκτικότητας σε αλκοόλ για τους οδηγούς στο μηδέν από το 2019, έχουν επίσης βλάψει τα ποσοστά κατανάλωσης μπύρας.

Ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η αγορά μπύρας στο Βιετνάμ σημείωσε διψήφια πτώση το 2023 και συνεχίζει την πτωτική πορεία με μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό μέχρι στιγμής φέτος, δήλωσε η Heineken.

Επιδιώκουμε αποτελεσματικότητα και οικονομίες κλίμακας για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να επιτύχουμε ανάπτυξη στην αγορά του Βιετνάμ”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι ορισμένοι από τους επηρεαζόμενους εργαζόμενους θα μεταφερθούν σε άλλα ζυθοποιεία της Heineken στο Βιετνάμ.

Η Heineken δραστηριοποιείται στο Βιετνάμ μέσω της Heineken Vietnam, μιας κοινοπραξίας με την τοπική εταιρεία Saigon Trading Group, από το 1991.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει επενδύσει πάνω από 1 δισ. ευρώ (1,07 δισ. δολάρια) στο Βιετνάμ και ότι τα ζυθοποιεία της απασχολούν άμεσα πάνω από 3.000 υπαλλήλους.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών του Βιετνάμ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά στο 100% μέχρι το 2030, μια κίνηση που μπορεί να πλήξει περαιτέρω τον κλάδο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Διπλασιάζεται η αγορά μπύρας χωρίς αλκοόλ στην Γερμανία

Ραγδαία ανάπτυξη βιώνει η αγορά των μη αλκοολούχων μπυρών στην Γερμανία, με τις πωλήσεις να διπλασιάζονται την τελευταία δεκαετία. Εντούτοις ακόμα δεν μπορούν να πλησιάσουν την μπύρα με αλκοόλ, η οποία παραμένει η αγαπημένη συνήθεια των Γερμανών.

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ παρούσα στους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης του ΠΟΙΑΘ

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ, πρεσβευτής της Τήνου, των ελληνικών νησιών και της Ελλάδας και παράλληλα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, υποστηρίζει ένθερμα και φέτος τους αγώνες του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).

Η Alea Brewing Co. επιστρέφει με το Bazaar in the Yard την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Η Alea Brewing Co. επιστρέφει με το δεύτερο Bazaar in the Yard, μετά την επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό! Αυτή η μοναδική εμπειρία φέρνει κοντά το κοινό με νέους δημιουργούς, προσφέροντας έναν φιλόξενο χώρο γεμάτο νέα προϊόντα, γεύσεις, μουσικές και καλές μπύρες.

Στρατηγικά συνεργασία Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Την στρατηγική τους συνεργασία επικύρωσαν η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (Βεργίνα) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για αναπτυξιακά και επενδυτικά θέματα που αφορούν την