Οι καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να φέρουν την άνοδο της βιομηχανίας ζύθου των ΗΠΑ

Κοινοποίηση:

Η αυξημένη ζήτηση για πολυτελής και καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ώθησης για την βιομηχανία ζύθου των ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα της πιο πρόσφατης έκθεσης αγοράς της ερευνητικής εταιρείας Research and Markets που εξετάζει την βιομηχανία ζύθου της Αμερικής, οι τάσεις για νέες γεύσεις και για πολυτελείς ετικέτες, σε συνδυασμό με την ευκολία προμήθειας που προσφέρει η διαδικτυακή αγορά, αναμένεται να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη της αγοράς των ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα η ώθηση από την αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς μπύρες, νέες γεύσεις και η διαδικτυακή αγορά αναμένεται να ανέλθει κατά την περίοδο αναφοράς 2023-28 στα 25,885 δισ. ευρώ ακολουθώντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4,61%.

Τα δεδομένα της έρευνας είναι αρκετά ενθαρρυντικά για την αγορά μπύρας των ΗΠΑ, που όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της κορυφαίας εταιρείας παροχής πληροφοριών για την βιομηχανία ζύθου της Αμερικής, Beer Marketers’ Insight (BMI), χαρακτηρίζεται από την χαμηλότερη κατανάλωση από την δεκαετία του 1990, με τις εξαγωγές να έχουν πέσει κατά 5% για τα πρώτα τρία τρίμηνα του περσινού έτους.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μπυρών των ΗΠΑ, υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις όπως η κορυφαία παραγωγός εταιρεία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, Constellation Brands, χάρη στις επωνυμίες της Modelo Especial και Corona, δείχνοντας πως υπάρχει ακόμα «σφυγμός» για τους Αμερικάνους καταναλωτές.

Έτσι, παρότι ξοδεύει λιγότερα χρήματα και καταναλώνει μικρότερες ποσότητες μπύρας ο μέσος Αμερικάνος δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις αγαπημένες του επωνυμίες, καθιστώντας προφανές ότι υπάρχουν ακόμα προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί οι εταιρείες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών.

Αυτό ουσιαστικά τονίζει και η έκθεση της Research and Markets που αναφέρει ότι η αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς ετικέτες, η όλο και αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία και η ανάπτυξη της διαδικτυακής αγοράς μπύρας είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη της προόδου της βιομηχανίας. Όπως και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδιαφέρουσα προοπτική ανάπτυξης αποτελούν οι μπύρες με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα αλκοόλ, αλλά και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός συνεργασιών και εξαγορών που αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά την ζήτηση στην αγορά.

Με πληροφορίες από drinks business

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Mε επένδυση 2,4 εκατ. αλλάζει πίστα η μικροζυθοποιία Valia Calda

Έτοιµη να βάλει τις βάσεις, που θα της επιτρέψουν να αλλάξει… πίστα και να εξελιχθεί σε έναν ουσιαστικό «παίκτη» στην εγχώρια αγορά της craft µπύρας, µε βλέψεις και για παρουσία στο εξωτερικό, εµφανίζεται η µικροζυθοποιία Ιωαννίνων «Valia Calda». Καταλύτη για τη µετεξέλιξη της ηπειρώτικης µικροζυθοποίας, που µέχρι και σήµερα ακολουθεί πορεία ζυθοποιού… νοµά, αξιοποιώντας, για την παραγωγή της µπύρας της, τις εγκαταστάσεις τρίτου, αναµένεται ότι θα αποτελέσει η απόκτηση ιδιόκτητου µικροζυθοποιείου.

Μειωμένη κατά 5% παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2023

Στα 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα μειώθηκε η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2023, σημειώνοντας μια πτώση του 5% σε σχέση με το 2022, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανάρτησε η Eurostat με αφορμή την International Beer Day. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αφορούσε, φυσικά, αλκοολούχες μπύρες, οι οποίες αποτελούσαν την πλειονότητα με 32,5 δισεκατομμύρια λίτρα (-5% και -1,7 δισεκατομμύρια λίτρα σε σχέση με το 2022), ενώ οι μπύρες χωρίς αλκοόλ ή με περιεκτικότητα μέχρι 0,5% συμπλήρωσαν τα υπόλοιπα 1,8 δισεκατομμύρια λίτρα, σημειώνοντας αύξηση 13,5% (+0,2 δισεκατομμύρια λίτρα) από το 2022.