Η Πράγα απαγορεύει τις νυχτερινές εκδρομές σε pubs σε αναζήτηση πιο πολιτισμένων τουριστών

Κοινοποίηση:

Σε μια εξεζητημένη κίνηση προχώρησε η διοίκηση της πόλης της Πράγας απαγορεύοντας τις οργανωμένες βραδινές επισκέψεις σε μπυραρίες που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία, σε μια απόπειρα να προσελκύσει πιο «πολιτισμένους» και πλούσιους τουρίστες, κατά τον αντιδήμαρχο της πόλης Jiri Pospisil.

Η τσεχική πρωτεύουσα επί χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της μπύρας, αφού σε πολλά καταστήματα η τιμή της είναι χαμηλότερη από αυτήν του νερού, με πολλές μπυραρίες να σερβίρουν μια πίντα μπύρας σε τιμή χαμηλότερη των 3 ευρώ. Το 2023, η κατανάλωση μπύρας στην Τσεχία έφτασε στα 128 λίτρα μπύρας κατά κεφαλή σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, παρά μια σταθερή πτώση από την περίοδο της πανδημίας και έπειτα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Εστιατορίων της Τσεχίας, Vaclav Starek, συνεχάρη την τοπική διοίκηση της Πράγας για την συγκεκριμένη κίνηση δηλώνοντας πως οι οργανωμένες εκδρομές στο κέντρο της πόλης αποτελούν πρόβλημα για τους ντόπιους, και τους υπόλοιπους τουρίστες, υποστηρίζοντας, παράλληλα, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι δεν θεωρεί πως θα υπάρξει πρόβλημα για τις πωλήσεις των μπυραριών, αφού δεν θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτές παρά μόνον οι οργανωμένες επισκέψεις.

Η Πράγα δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που προσπαθεί ενεργά να αποθαρρύνει τέτοιου είδους τουριστικές επισκέψεις, αφού και στο Άμστερνταμ το περασμένο έτος υπήρξε η διαφημιστική καμπάνια «stay away» απευθυνόμενη προς τους νεαρούς Βρετανούς, και που περιγράφει τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν λάβει μέτρα κατά του μαζικού τουρισμού, περιλαμβάνουν την Βενετία, που έχει περιορίσει τον αριθμό των τουριστικών group και την Βαρκελώνη που δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τις ενοικιάσεις διαμερισμάτων σε τουρίστες μέχρι το 2028.

Με πληροφορίες από Guardian

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Παράγεις βύνη όταν όλοι θέλουν µπύρα, στροφή σε συνεργασίες µε µικρές ζυθοποιίες

Όταν οι αδερφοί Matt και Joe Hamill δημιούργησαν τη βυνοποιία Red Shed Malting στην Αλμπέρτα του Δυτικού Καναδά πριν από οκτώ χρόνια έδωσαν λύση στο θέμα της διαδοχής της εκμετάλλευσης που διατηρεί ο πατέρας τους John Hamill, ο οποίος καλλιεργεί κυρίως δημητριακά, ενώ επέκτειναν και την οικονομική δραστηριότητά τους ως αντίβαρο στην ακριβή αγροτική γη.

Αναβάθμιση μέσω επενδύσεων για την Corfu Beer

Aπό τη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ  χρηματοδοτήθηκε η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία «Corfu Beer».

Οι καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να φέρουν την άνοδο της βιομηχανίας ζύθου των ΗΠΑ

Η αυξημένη ζήτηση για πολυτελής και καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ώθησης για την βιομηχανία ζύθου των ΗΠΑ, που το τελευταίο