Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Κοινοποίηση:

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Το συνέδριο, στο πλαίσιο του θεσμού Independent Craft Brewers Roundtable (ICBR), διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς συναντήσεις του κλάδου της ανεξάρτητης ζυθοποιίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 άτομα, Ζυθοποιών και παραγόντων της ανεξάρτητης Ζυθοποιίας από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και λοιπές χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

Σκοπός και Θεματολογία του Συνεδρίου

Κεντρικός στόχος του ICBR είναι η ενίσχυση, εκπροσώπηση και προώθηση των συμφερόντων των ανεξάρτητων ζυθοποιών, καθώς και η παροχή θεσμικού πλαισίου διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των μελών της διεθνούς ζυθοποιητικής κοινότητας. Το συνέδριο προσφέρει πλατφόρμα ουσιαστικής ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων ζυθοποιών, καθώς και δυνατότητα δικτύωσης με κορυφαίους εκπροσώπους και προμηθευτές του κλάδου.

Η Κομοτηνή ως Στρατηγικός Κόμβος

Η Κομοτηνή επιλέχθηκε εκ νέου ως τόπος διεξαγωγής λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της στο κέντρο των Βαλκανίων, αλλά και λόγω των σύγχρονων και τεχνολογικά προηγμένων εγκαταστάσεων της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης. Η εταιρεία διατηρεί εκτεταμένες συνεργασίες με διεθνή

ερευνητικά κέντρα και επιστημονικά ινστιτούτα, καθιστώντας την κατάλληλο φορέα για τη φιλοξενία εκπαιδευτικών και επαγγελματικών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου.

Ο Ρόλος του ΣΜΑΖΕ

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό τη σκέπη του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ), το οποίο ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 36 ενεργά μέλη, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα. Από την ίδρυσή του έως σήμερα, ο ΣΜΑΖΕ έχει συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση θεσμικών πρωτοβουλιών και ρυθμιστικών παρεμβάσεων σε φορολογικά, περιβαλλοντικά και κλαδικά ζητήματα.

Αποστολή του ΣΜΑΖΕ αποτελεί η εκπροσώπηση και προστασία του κλάδου της ανεξάρτητης μικροζυθοποιίας, η ενίσχυση της ποιότητας της ελληνικής μπύρας, καθώς και η υποστήριξη των μελών του μέσω εκπαιδευτικών δράσεων, τεχνικής καθοδήγησης, χημικών αναλύσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Σε συνεργασία με τον φούρνο Last Crumb, η κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo, Guinness, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας περιορισμένης έκδοσης σειράς μπισκότων που αναδεικνύουν τη γεύση της Imperial Stout ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Μερική πώληση επιχειρήσεων στην Ασία φαίνεται να εξετάζει η Carlsberg

Την αποποίηση ορισμένων από τις επιχειρήσεις της στην Ασία εξετάζει η Carlsberg, με την ιαπωνική εταιρεία Sapporo Holdings να εμφανίζεται ως η πιθανότερη αγοραστής, σε περίπτωση που ο δανικός κολοσσός προχωρήσει όντως σε πώληση.

Νέα δυνατή Imperial Stout παρουσιάζει η Seven Island Brewery

Η μικροζυθοποιία Seven Island Brewery ανακοίνωσε το νέο κεφάλαιο της σειράς «Dark Ages» με την καινούργια δυνατή Imperial Stout «Wicked Wizard», η οποία έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 11% και αρώματα από cheese cake με φυστικοβούτυρο.

Προτεινόμενα

Βραβείο περιβαλλοντικής αριστείας απέσπασε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στo Ζάππειο Μέγαρο, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. τιμήθηκε με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλίματος, στο Circular Gaia Symposium, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα της βιωσιμότητας και της κυκλικής παραγωγής.

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Σε συνεργασία με τον φούρνο Last Crumb, η κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo, Guinness, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας περιορισμένης έκδοσης σειράς μπισκότων που αναδεικνύουν τη γεύση της Imperial Stout ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.

Άρχισε η νέα εσοδεία βυνοποιήσιμου κριθαριού από τη «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε την έναρξη της νέας εσοδείας βυνοποιήσιμου κριθαριού της για την περίοδο 2025-26 στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που εφαρμόζει σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από τον Έβρο μέχρι την Χαλκιδική και τη Λήμνο.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της σε φοιτητές

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε το Deree – The American College of Greece, στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας και της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας στους φοιτητές του Τμήματος Marketing and Strategy.

Βραβείο περιβαλλοντικής αριστείας απέσπασε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στo Ζάππειο Μέγαρο, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. τιμήθηκε με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλίματος, στο Circular Gaia Symposium, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα της βιωσιμότητας και της κυκλικής παραγωγής.