Next best thing στις εναλλακτικές πρωτεΐνες οι ζύµες της µπύρας

Κοινοποίηση:

της Βασιλικής Μαντά

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Start-up Protein Distillery έχει αναπτύξει ένα συστατικό µε βάση τη µαγιά µπύρας που θα µπορούσε να παρέχει πρωτεΐνη για µια ολόκληρη σειρά διαφορετικών προϊόντων. Η πρωτεΐνη της Protein Distillery, η οποία αναπτύσσεται επί του παρόντος σε πιλοτική κλίµακα, παρασκευάζεται από µαγιά µπύρας, την οποία αποκτά από παράπλευρους πόρους άλλων εταιρειών, και µέσω µιας σειράς βιολογικών διεργασιών, τη µετατρέπει σε καθαρή πρωτεΐνη. Το αποτέλεσµα είναι µια πρωτεΐνη απαλλαγµένη από χαρακτηριστικά γεύσης και χρώµατος, που καταφέρνει να διατηρηθεί πλήρως λειτουργική σε όλες τις διαδικασίες µαγειρέµατος. Πέραν της συνηθισµένης µαγιάς µπύρας, η εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων µέσω εξειδικευµένης τεχνολογίας ανακύκλωσης αποκαλύπτει τη δυνατότητα εξαγωγής πρωτεΐνης από διάφορες ζυµωµένες βιοµάζες. Ως εκ τούτου οι κίνδυνοι εφοδιασµού της Protein Distillery ελαχιστοποιούνται. Αυτή η προσέγγιση είναι όχι µόνον καινοτόµα, αλλά και υψηλά βιώσιµη, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωµα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 14 του Beer & Brunch

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,

Προτεινόμενα

Διαχρονική στήριξη του έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College από την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Νέα αξία η επάρκεια εγχώριας βύνης

Αδιαπραγµάτευτη η ποιότητα» ξεκαθαρίζουν επαγγελµατίες του κλάδου της µικροζυθοποιίας στην Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να χαλιναγωγήσουν ένα εκρηκτικό µείγµα στις αγορές από τις οποίες έρχονται πρώτες ύλες για την παραγωγή craft µπύρας.

Μανιφέστο 7 σημείων για στρατηγική θέση της μπύρας στα προϊόντα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Στα στρατηγικά προϊόντα της Ε.Ε για μια βιώσιμη αγροτική πολιτική ζητούν να συμπεριληφθεί η μπύρα οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί με μανιφέστο 7 σημείων. Προκρίνουν μια σειρά από κίνητρα και επενδύσεις ώστε η Ευρώπη να παραμείνει κορυφαία παραγωγός μπύρας.