Διπλασιάζεται η αγορά μπύρας χωρίς αλκοόλ στην Γερμανία

Κοινοποίηση:

Τα στοιχεία της Ομοσπανδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, Destatis, υπογραμμίζουν την μεταστροφή των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού για πιο υγιεινές επιλογές και για μείωση της ποσότητας αλκοόλ που καταναλώνουν.

Η τελευταία δεκαετία είναι ιδιαίτερα δημιουργική για τους παραγωγούς μη αλκοολούχων μπυρών με τις ζυθοποιίες της Γερμανίας να έχουν παράξει, το 2023,  556  εκατομμύρια λίτρα και την αξία των πωλήσεων τους να αγγίζει τα 548 εκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα της Destatis δείχνει και την σταδιακή εδραίωση των Radler, μιας ανάμειξης λεμονιού με μπύρα, με την παραγωγή της να αυξάνεται από τα 328 εκατομμύρια λίτρα το 2014 στα 363 εκατομμύρια λίτρα το 2023.

Παρά την ανοδική τους τάση οι μη αλκοολούχες μπύρες αδυνατούν ακόμα να πλησιάσουν τα νούμερα των μπυρών με αλκοόλ, με τις τελευταίες να παρουσιάζουν μείωση της παραγωγής τους κατά 14% την τελευταία δεκαετία, αλλά να αγγίζουν ακόμα τα 7,2 δισεκατομμύρια λίτρα.

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες της ύφεσης με τις τιμές της μπύρας να έχουν αυξηθεί κατά 11,6% μεταξύ του 2022 και του 2023, και τους παραγωγούς να τονίζουν πως αυτή η πρωτοφανής αύξηση οφείλεται στην ακρίβεια των πρώτων υλών και της μεταφοράς.

Η έρευνα της Destatis δημοσιεύτηκε την εβδομάδα της International Beer Day, της παγκόσμιας γιορτής της μπύρας που διεξάγεται κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου. H International Beer Day αποτελεί έμπνευση του Jesse Avshalomov και της παρέας του στο Santa Cruz της Καλιφόρνια το 2007, και έκτοτε έχει αποτελέσει έναν παγκόσμιο θεσμό που γιορτάζεται από πλήθος μπυραριών ανά τον κόσμο. Σκοπός της γιορτής είναι να ωθήσει τους καταναλωτές να δοκιμάσουν νέες ετικέτες και «ενώσει» τον κόσμο μέσω της μπύρας.

 Με πληροφορίες από DW, aussierdlerbote και Journee Mondiale

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Δέκα χρόνια γιορτάζει ο Αλχημιστής με επετειακή ετικέτα σε συνεργασία με την Strange Brew

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει το beer bar «Αλχημιστής» στην Πετρούπολη και τα γιορτάζει με το λανσάρισμα μιας επετειακής old school Double IPA σε συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Strangew Brew. H πρώτη παρουσίαση της «Τhe Alchemist», όπως ονομάζεται η νέα ετικέτα, έγινε το Σάββατο 5 Ιουλίου και η επίσημη κυκλοφορία της είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά για το κριθάρι ανακοίνωσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Προτεινόμενα

Ποτήρι για υπεύθυνη κατανάλωση μπύρας λανσάρει ιαπωνική ζυθοποιία

Ιαπωνική ζυθοποιία παράγει ένα ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι μπύρας για να προωθήσει την υπεύθυνη κατανάλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη μείωσης της ποσότητας αλκοόλ που πίνουν.

Άνοιγμα στην Ασία και συνεργασία με την ζυθοποιία Tiger Beer για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η ηγέτιδα των πολυτελών μπυρών στην ασιατική αγορά, Tiger Beer, και ο μεγαλύτερος από άποψη αριθμού φιλάθλων ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αγγλίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδωσαν τα

Με δύο νέες ποικιλίες και ψηφιακή διαχείριση το κριθάρι της Αθηναϊκής

Δύο νέες ποικιλίες βυνοποιήσιμου κριθαριού μαζί με ένα ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακής διαχείρισης της συμβολαιακής καλλιέργειας από τους αγρότες, φέρνει σύντομα στην αγορά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.