«Όπλο» στα χέρια των αγροτών η ψηφιακή πλατφόρμα «Έξυπνη Σπορά» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Κοινοποίηση:

Δεδομένα σχετικά με την ψηφιακή πλατφόρμα ευφυούς γεωργίας «Έξυπνη Σπορά» παρουσίασε στα πλαίσια του «Αγρότη της Χρονιάς» ο Βασίλης Κωτούλας, προϊστάµενος του προγράµµατος συµβολαιακής γεωργίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η ψηφιακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωτούλας από το 2014 όλες οι επωνυμίες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας παρασκευάζονται από ελληνικό κριθάρι. Μέσω της πλατφόρμας οι αγρότες θα εξοπλιστούν με ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα τους βοηθήσει σημαντικά με τις προβλέψεις παραγωγής, στην γονιμοποίηση και για τη μειωμένη ρύπανση. Μεταξύ των όσων αναφέρθηκαν ξεχωρίζει το γεγονός ότι η αφομοίωση ψηφιακών λύσεων στην Ελλάδα είναι ακόμα σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από ότι στην κεντρική Ευρώπη. Στόχος του προγράμματος είναι να πείσει δημιουργήσει μια νέα γενιά αγροτών που θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις ψηφιακές λύσεις.

Σε πρώτη φάση η πλατφόρμα λειτουργεί πιλοτικά φέτος στη Θεσσαλία, σε μια προσπάθεια στήριξης της περιοχής λόγω των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετώπισε με την κακοκαιρία Daniel, ενώ η πλατφόρμα θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2025 και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους αγρότες που συνεργάζονται με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Φυσικά, η συμμετοχή στην πλατφόρμα είναι προαιρετική. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δείχνει έμπρακτα την στήριξη της προς τη Θεσσαλία, αφού όπως αναφέρθηκε το 30% του συνολικού κριθαριού που προμηθεύεται προέρχεται από αγρότες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι το να πείσει τους αγρότες για τα οφέλη της πλατφόρμας και για αυτό θα προχωρήσει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια εντός του 2025.

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό βίντεο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την έξυπνη σπορά:

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Η βιομηχανία μπύρας της Γερμανίας αναζητά λύσεις στον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής

Λυκίσκους ανθεκτικούς στην κλιματική αλλαγή εξετάζει η Γερμανία, με την πρώτη δύναμη της παγκόσμιας βιομηχανίας μπύρας να καλλιεργεί πειραματικά νέα φυτά εντός ενός θερμοκηπίου που

Νέα αρχή για την παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα με την αναθεώρηση της νομοθεσίας

Σχεδόν εκατό χρόνια µετά, αυτές τις µέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση κρίνει την τύχη νοµοσχεδίου που κατέθεσε η Ελλάδα και αφορά στην αναθεώρηση του Βασιλικού ∆ιατάγµατος του 1922 για την παραγωγή της µπύρας στην Ελλάδα. Ήδη το σχετικό Σχέδιο Νόµου που έχει οριστικοποιηθεί από ελληνικής πλευράς, µετά από διαβούλευση τριών µηνών, έχει τεθεί υπό την κρίση της Ε.Ε. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρξουν σχόλια, παρατηρήσεις ή ενστάσεις, το σχετικό νοµοθέτηµα θα τεθεί προς ψήφιση µε σκοπό την αλλαγή της υφιστάµενης νοµοθεσίας στον κλάδο της µπύρας στη χώρα µας.

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναγνωρίστηκε κορυφαία εργοδότρια για το 2024

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν διακρίνεται μόνο για τις ετικέτες της, αλλά και τις αξίες της, όπως φαίνεται και από την αναγνώριση της από τον παγκόσμιο οργανισμό Top Employers Institute, ως «Top Employer 2024», από την πρώτη, μάλιστα, φορά που συμμετέχει στην διαδικασία πιστοποίησης.

Με δύο νέες ποικιλίες και ψηφιακή διαχείριση το κριθάρι της Αθηναϊκής

Δύο νέες ποικιλίες βυνοποιήσιμου κριθαριού μαζί με ένα ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακής διαχείρισης της συμβολαιακής καλλιέργειας από τους αγρότες, φέρνει σύντομα στην αγορά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.