«Όπλο» στα χέρια των αγροτών η ψηφιακή πλατφόρμα «Έξυπνη Σπορά» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Κοινοποίηση:

Δεδομένα σχετικά με την ψηφιακή πλατφόρμα ευφυούς γεωργίας «Έξυπνη Σπορά» παρουσίασε στα πλαίσια του «Αγρότη της Χρονιάς» ο Βασίλης Κωτούλας, προϊστάµενος του προγράµµατος συµβολαιακής γεωργίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η ψηφιακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωτούλας από το 2014 όλες οι επωνυμίες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας παρασκευάζονται από ελληνικό κριθάρι. Μέσω της πλατφόρμας οι αγρότες θα εξοπλιστούν με ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα τους βοηθήσει σημαντικά με τις προβλέψεις παραγωγής, στην γονιμοποίηση και για τη μειωμένη ρύπανση. Μεταξύ των όσων αναφέρθηκαν ξεχωρίζει το γεγονός ότι η αφομοίωση ψηφιακών λύσεων στην Ελλάδα είναι ακόμα σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από ότι στην κεντρική Ευρώπη. Στόχος του προγράμματος είναι να πείσει δημιουργήσει μια νέα γενιά αγροτών που θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις ψηφιακές λύσεις.

Σε πρώτη φάση η πλατφόρμα λειτουργεί πιλοτικά φέτος στη Θεσσαλία, σε μια προσπάθεια στήριξης της περιοχής λόγω των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετώπισε με την κακοκαιρία Daniel, ενώ η πλατφόρμα θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2025 και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους αγρότες που συνεργάζονται με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Φυσικά, η συμμετοχή στην πλατφόρμα είναι προαιρετική. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δείχνει έμπρακτα την στήριξη της προς τη Θεσσαλία, αφού όπως αναφέρθηκε το 30% του συνολικού κριθαριού που προμηθεύεται προέρχεται από αγρότες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι το να πείσει τους αγρότες για τα οφέλη της πλατφόρμας και για αυτό θα προχωρήσει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια εντός του 2025.

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό βίντεο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την έξυπνη σπορά:

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Παράγει αξία για την ΑΜΘ η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας

Τις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης μαζί με την ομάδα Αντιδημάρχων του την Πέμπτη 29 Μαΐου. Στο επίκεντρο της επίσκεψης ήταν η συζήτηση για μελλοντικές συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, στον τομέα του τουρισμού, της γαστρονομίας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Προτεινόμενα

Η επωνυμία μπύρας ΜΑΜΟΣ αναδεικνύει την έμπρακτη σύνδεση της με το ελληνικό τραπέζι

Η ΜΑΜΟΣ επιστρέφει με μία καμπάνια εμπνευσμένη από την πιο αυθεντική  ελληνική εμπειρία: ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά φαγητά, παγωμένη μπύρα, ατέλειωτες κουβέντες και τον Πέτρο Μάμο να εμφανίζεται τη στιγμή που το πάθος ζητά να μοιραστεί.

Συνεχίζουν να ανθίζουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, σύντομα εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας

Μικρές και μεγάλες ελληνικές -και όχι μόνο- ζυθοποιίες ένωσε το δεύτερο World of Beer Festival που διοργανώθηκε από την Forum ΑΕ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών στην Τεχνόπολη Αθηνών μεταξύ 9-11 Μαΐου. Στο χώρο του φεστιβάλ επικρατούσε μια διάχυτη αισιοδοξία ότι η εγχώρια craft σκηνή θα συνεχίσει να μεγαλώνει και το 2025, την οποία μετέδωσαν στο Beer and Brunch οι παραγωγοί, ωστόσο δεν έλλειψαν και οι πιο συγκρατημένες απόψεις.

Mega ηλιοθερμικό σύστημα από την ELPEDISON για χάρη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Η ΕLPEDISON, στο πλαίσιο παροχής ενεργειακών υπηρεσιών σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες, υπέγραψε 15ετή συμφωνία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, για την κατασκευή και λειτουργία ηλιοθερμικού συστήματος παραγωγής ατμού, ονομαστικής ισχύος 5,75 MWth, που θα συνοδεύεται από σύστημα αποθήκευσης ατμού 15,5 MWhth. Το εν λόγω σύστημα έχει στόχο να καλύψει το 25% της συνολικής θερμικής ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή ατμού, στη βιομηχανική εγκατάσταση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα, όπου η ELPEDISON έχει ήδη κατασκευάσει Φωτοβολταϊκό σύστημα 1 MWp.