Στρατηγικά συνεργασία Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Κοινοποίηση:

Την στρατηγική τους συνεργασία επικύρωσαν η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (Βεργίνα) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για αναπτυξιακά και επενδυτικά θέματα που αφορούν την περιοχή και ευρύτερα, στα πλαίσια των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, Νικόλαος Μπήλιος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νίκο Παναγιωτόπουλου και με εκπροσώπους από τα Επιμελητήρια.

Σε δήλωσή του ο κ. Μπήλιος ανέφερε ότι «η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και η Περιφέρεια ΑΜΘ βρισκόμαστε σε μία δυναμική στρατηγική συνεργασία. Εξελισσόμαστε μαζί με δυναμική στρατηγική εξωστρέφειας, προβολής και στήριξης των τοπικών μας προϊόντων καθώς και διαμορφώνουμε δράσεις και συνέργειες  ενίσχυση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η στήριξη των τοπικών προϊόντων, είναι αποφασιστικής σημασίας για την βιωσιμότητα και την αειφορία της περιοχής. Η οικονομική και η περιβαλλοντική διάσταση του θέματος, μας αφορά όλους ως υπεύθυνους πολίτες και καταναλωτές. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι οι επιλογές μας, είναι εκείνες που θα καθορίσουν το μέλλον μας και το μέλλον του κόσμου μας».

Την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη ο κ. Μπήλιος μαζί με στελέχη της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάμη, παρουσιάζοντας τα προϊόντα της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, μπύρα Βεργίνα και τσάι TUVUNU.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Προτεινόμενα

Η ΕΖΑ εντάσσει στο χαρτοφυλάκιο της την μπύρα Cretan Kings

H Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) προχωρά σε μια κίνηση – ορόσημο για την ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου της, ανακοινώνοντας την απόκτηση του σήματος CRETAN KINGS. Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση που ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ως ζυθοποιία με πλήρες, διαφοροποιημένο και ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Καθοδική τάση για τις premium μπύρες στο πρώτο εξάμηνο 2025

Έπειτα από τέσσερα χρόνια σταθερής ανάπτυξης, ο όγκος πωλήσεων μπυρών κατηγορίας premium και πάνω μειώθηκαν στο πρώτο μισό του 2025 με αισθητές μειώσεις να παρατηρούνται σε σημαντικές αγορές όπως η Κίνα, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, αλλά με μικρότερες αγορές να προσφέρουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IWSR.

Τέλος η ζυθοποιία της Heineken στο Βιετνάμ λόγω μείωσης της ζήτησης

Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, πρόκειται να κλείσει ένα από τα ζυθοποιεία της στο Βιετνάμ λόγω της μειωμένης ζήτησης και των αλλαγών στα καταναλωτικά πρότυπα στη χώρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εγκατάσταση στην κεντρική επαρχία Κουάνγκ Ναμ θα αναστείλει τη λειτουργία της από αυτόν τον μήνα.